Συγκρούσεις με μαχαίρια μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη

Συγκρούσεις με μαχαίρια μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το lesbosnews.gr, άγριες συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στο σημείο όπου οι ομάδες των μεταναστών είχαν κατασκηνώσει περιμένοντας το πλοίο που θα τους μετέφερε στον Πειραιά

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο, παρακολουθούσαν έντρομοι το περιστατικό της σύγκρουσης των μεταναστών και τις προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού να επιβάλουν την τάξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται χαρακτηριστικά οι φωνές των λιμενικών να φωνάζουν «κάτω»… «άντε» με απελπισία για ότι ζουν εδώ και αρκετό καιρό. Μπουνιές, κλωτσιές, μαχαίρια που άστραφταν μέσα στη νύχτα, δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη για την ήσυχη κοινωνία της Λέσβου εικόνα.

Παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι άνθρωποι, προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άνευ προηγουμένου πανικός.

Συνεχίζουν να καταφθάνουν στον Πειραιά οι πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 κατέπλευσε στις 8:10 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.466 Σύρους πρόσφυγες που είχαν φθάσει σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το πλοίο παρέλαβε 628 πρόσφυγες από την Κω, 75 από την Κάλυμνο, 967 από τη Λέρο και 796 από τη Σάμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το σταθμό Λαρίσης προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε κάποια αμαξοστοιχία του ΟΣΕ με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το πλοίο θα εκτελέσει άλλο δρομολόγιο, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα αναμένεται να αποπλεύσει με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή