Αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης και ΝΔ μετά την άρνηση Τσίπρα

Αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης και ΝΔ μετά την άρνηση Τσίπρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρνηση του κ. Τσίπρα να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΝΔ στο πλαίσιό της, προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού.

Απαντώντας στην επίθεση της ΝΔ, που χαρακτήριζε "καθεστωτική" την αντίληψη του κ. Τσίπρα, κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τον κ. Μεϊμαράκη για σκόπιμα ψεύδη και "πρακτικές του χθες".

"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της" τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι μπροστά στο φόβο των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης "φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. «Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου. "

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε τον πρωθυπουργό στο κινητό του αλλά και στο γραφείο του. Λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Μεϊμαράκη και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του είπε ότι δεν θέλει να συνατηθούν. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα.

Η άρνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που απάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση.

"Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. "Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές…"

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει την εντολή που έλαβε, το πρωί της Δευτέρας στον κ. Παυλόπουλο και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει τη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή