Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό

Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συζήτηση περί ενδεχόμενης συνεργασίας του με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έκλεισε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, μιλώντας στη γερμανική Die Welt, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τον νέο κομματικό σχηματισμό. «Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν, αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα. Διατυπώνοντας την άποψή του για το θέμα του νομίσματος, είπε ότι είναι καλύτερα να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιστρέψει η χώρα με κάθε κόστος στη δραχμή.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να μετέχει ξανά σε κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, είπε «ποτέ μη λες ποτέ». Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι σχέσεις του με τον κ. Τσίπρα εξακολουθούν να είναι καλές, όπως και με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι θα συμμετείχε εκ νέου σε μια κυβέρνηση υπό τον νυν πρωθυπουργό, υπό την προϋπόθεση η πολιτική της στην οικονομία να ήταν βιώσιμη.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών, πάντως, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση χθες, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν με πρόδωσε προσωπικά. Πρόδωσε τον ελληνικό λαό», ανέφερε, για να προσθέσει ότι δεν μπορεί να τον ακολουθήσει στον δρόμο που επέλεξε. Για το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές, απάντησε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τις επόμενες κινήσεις του. Ενώ κοινός τόπος στις δημόσιες τοποθετήσεις του είναι ότι πρόκειται να παραμείνει ενεργός πολιτικά, δείχνει εξαιρετικά δύσκολο να βρει μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «όχι» στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.

Αναφορικά με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη, δεν φαίνεται ότι έγινε ποτέ ουσιαστική συζήτηση, καθώς στο εσωτερικό της Λαϊκής Ενότητας ενδεχόμενη υποψηφιότητα Βαρουφάκη θα προκαλούσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα εάν η συζήτηση αφορούσε ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών, όπου υπάρχουν πολλά στελέχη του νέου κόμματος που δεν θα καλωσόριζαν τον ανταγωνισμό του πρώτου σε ψήφους βουλευτή των προηγούμενων εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή