Ποτάμι, με σύνθημα «Εμείς μπορούμε»

Ποτάμι, με σύνθημα «Εμείς μπορούμε»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς μπορούμε» θα είναι το κεντρικό σύνθημα του Ποταμιού, ενόψει των εκλογών, και οι εμπνευστές του δεν κρύβουν ότι έλκει την καταγωγή του από το σλόγκαν «Υes we can», που καθόρισε την επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα. Tην ίδια ώρα, με μια ολομέτωπη προσωπική επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, αλλά και στον Παν. Λαφαζάνη, ο Στ. Θεοδωράκης επιβεβαίωσε χθες ότι η προεκλογική στρατηγική του θα είναι η προσπάθεια πλήρους αποδόμησης του τρόπου που κυβέρνησε το τελευταίο επτάμηνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Κύπρου είπε, επί λέξει, ότι «το μόνο που ενδιέφερε τόσα χρόνια τους κ. Τσίπρα και Λαφαζάνη ήταν να καταλάβουν τις καρέκλες, να γίνουν εξουσία, να διορίσουν τους δικούς τους», και τους χαρακτήρισε «αποτυχημένους», διότι «δεν τους ενδιέφερε καν να συζητήσουν και να συνεννοηθούν για το πώς θα κυβερνήσουν τη χώρα, να δουν τις εκθέσεις, να βρουν λύσεις».

Με άκρως απαξιωτικό τρόπο μίλησε και για τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα. Το υπουργικό συμβούλιο, τόνισε, «δεν ενδιαφέρθηκε για την πραγματική οικονομία, γιατί τα περισσότερα μέλη του δεν είχαν σχέση με την οικονομία, την αγορά και τη δουλειά, καθώς υπήρξαν κομματικά στελέχη που μια ζωή τούς πλήρωνε το κόμμα και τώρα το Δημόσιο». Και σε αυτό το γεγονός απέδωσε και την ευκολία με την οποία προκαλούνται για τρίτη φορά εκλογές μέσα σε έναν χρόνο, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα μπορούσε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και να αποφύγουμε τις εκλογές, όπως βρέθηκε στη Βουλή. Επρεπε να υπάρχει μια κοινή προσπάθεια για κάποιους μήνες, να ορθοποδήσει η οικονομία και αμέσως μετά, αν δούμε ότι δεν τα καταφέρναμε, να πηγαίναμε σε μια εκλογική μάχη», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και επέκρινε τον Αλ. Τσίπρα ότι δεν τον απασχολεί όχι μόνον το κόστος των εκλογών, αλλά ούτε καν οι συνέπειές τους στο ΑΕΠ της χώρας. «Το θέμα δεν είναι μόνο τα λεφτά που δίνουμε στην εκλογική διαδικασία, αλλά τα χρήματα που χάνει η οικονομία. Οταν αρχίζουν οι εκλογικές διαδικασίες παγώνει κάθε οικονομική δραστηριότητα. Υπάρχουν επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης οι οποίες δεν μπορούν να δουλέψουν προεκλογικά, κάτι που συμβαίνει και στις μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες, τις οποίες οι ξένοι δεν εμπιστεύονται στην περίοδο των εκλογών. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία, καθώς συνοδεύεται με κάθετη πτώση του ΑΕΠ», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισημαίνοντας άλλη μια καταστροφική επίπτωση των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι υποφέρουν μέσα από την απόφασή τους να γίνουν εκλογές, γι’ αυτό τις κάνουν», κατέληξε.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε ο σκληρότατος τρόπος που μίλησε ο κ. Θεοδωράκης για την πρόεδρο της Βουλής. Χαρακτήρισε την κ. Κωνσταντοπούλου «ντροπή του ελληνικού Κοινοβουλίου» και «μία από τις μαύρες σελίδες», και εξέφρασε την ελπίδα «πολύ γρήγορα να ξεχαστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή