Βολές Κωνσταντοπούλου με μοναδικό στήριγμα τον Π. Λαφαζάνη

Βολές Κωνσταντοπούλου με μοναδικό στήριγμα τον Π. Λαφαζάνη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη στήριξη μόνο της νεοσυγκροτηθείσας κοινοβουλευτικής ομάδας του κ. Π. Λαφαζάνη, η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής δρομολογεί καθημερινά διαδικασίες συνεδριάσεων Επιτροπών ή και της Ολομέλειας, τις οποίες μάλιστα επιχειρεί, κατά παράβαση ακόμα και του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου να τις πραγματοποιήσει προκειμένου να λειτουργήσουν ως βήμα επιθετικών προς όλες τις κατευθύνσεις εμφανίσεών της.

Ενδεικτικό είναι ότι παρά την δηλωθείσα απόφαση όλων των κομμάτων που ανέδειξαν οι τελευταίες εκλογές να μην μετέχουν σε συνεδριάσεις της Βουλής μετά από την παραίτηση της κυβέρνησης και την ενεργοποίηση των διερευνητικών εντολών, η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου έφθασε στο σημείο απόψε να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση-εκδήλωση της Ολομέλειας, στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού, κατά την διάρκεια της οποίας επιδίωξε να συζητηθεί και το θέμα των γερμανικών οφειλών.

Δυνατή η «βίαιη προσαγωγή» του κ. Στουρνάρα

Νωρίτερα, αν και δεν υπήρξε απαρτία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, η Πρόεδρος της Βουλής αντί δηλώνοντας ότι ματαιώνεται η συνεδρίαση, την κράτησε «ανοιχτή» επί σχεδόν δύο ώρες αγορεύοντας η ίδια και η κα Ραχήλ Μακρή. Παρέμβαση έκανε και ο κ. Θ. Πετράκος. Και όλα αυτά, σε απευθείας τηλεποτική μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής.

Φυσικά, πέραν της άρνησης των κομμάτων να συμμετέχουν, γνωστή ήταν από νωρίς σήμερα και η επιλογή του κ. Γ. Στουρνάρα επίσης να μην προςέλθει. Σχετική επιστολή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε αποστείλει στο γραφείο της κας Κωνσταντοπούλου.

«Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά την διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Στουρνάρα και ανακοίνωσε την απόφασή της να τον καλέσει εκ νέου αύριο στην Επιτροπή Θεσμών, καθιστώντας σαφές ότι αν μπορούσε, δηλαδή αν υπήρχε απαρτία στη συνεδρίαση, θα ενεργοποιούσε τις διαδικασίες για «βίαιη προσαγωγή» του, αν επέμενε στην άρνησή του να προσέλθει. Πέραν του κ. Στουρνάρα, η απερχόμενη Πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, και αυτή τη φορά και στην εφημερίδα «Αυγή» με αφορμή το γεγονός ότι σημερινό δημοσίευμά της δεν παρουσιάζει το ρεπορτάζ με τρόπο αρεστό στην κα Κωνσταντοπούλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή