Διαφωνούν στα σχολικά κενά υπ. Παιδείας και ομοσπονδίες

Διαφωνούν στα σχολικά κενά υπ. Παιδείας και ομοσπονδίες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ετήσια διελκυστίνδα υπουργείου Παιδείας – εκπαιδευτικών ομοσπονδιών σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς άρχισε επισήμως σήμερα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη τα κενά θα είναι περίπου 12.000, ενώ οι ομοσπονδίες των δασκάλων (ΔΟΕ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) υπολογίζουν ότι θα είναι περί τις 25.000.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι έχει εξασφαλίσει από προγράμματα του ΕΣΠΑ πιστώσεις που επαρκούν για την πρόσληψη περί των 6.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ από το υπουργείο Οικονομίας έχουν εγκριθεί κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού για την πρόσληψη επιπλέον 3.000 αναπληρωτών.

Το πρόβλημα είναι οξύτερο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των ολοήμερων, όπου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών. Επίσης, στα γυμνάσια και τα λύκεια καταγράφονται κενά σε βασικές ειδικότητες, όπως είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και χημικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή