Διαβεβαιώσεις Παυλόπουλου για «ακέραιη» τήρηση του Συντάγματος

Διαβεβαιώσεις Παυλόπουλου για «ακέραιη» τήρηση του Συντάγματος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις πως θα εφαρμόσει «στο ακέραιο» τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τη παραίτηση της κυβέρνησης, τις διερευνητικές εντολές και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε επιστολή που έστειλε προς την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Φώφη Γεννηματά.

Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος προσθέτει ότι με δεδομένες τις «εξαιρετικά κρίσιμες» περιστάσεις για τη χώρα, προτίθεται να ακολουθήσει και τις διαμορφωμένες κοινοβουλευτικές πρακτικές, κίνηση που ερμηνεύεται ως πρόθεση να μην καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων πριν τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, όπως μετέδιδε νωρίτερα σήμερα η «Κ».

Αυτό σημαίνει πως η διαδικασία προκήρυξης των πρόωρων εκλογών μπορεί να γίνει με γρήγορες κινήσεις, όπως δηλαδή επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας, κι όχι με τη διαδικασία που έχουν ζητήσει άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Επομένως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών είναι στις 20 Σεπτεμβρίου, κι όχι στις 27, όπως επιθυμούν τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και πρόεδρος της Λαικής Ενότητας κ. Π. Λαφαζάνης.

Οι επαφές του κ. Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να γίνουν και απλώς τηλεφωνικά, ώστε να λυθεί και το ζήτημα συγκρότησης της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβει καθήκοντα κατά την προεκλογική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή