Νεκροί δημοσιογράφος και καμεραμάν on air

Νεκροί δημοσιογράφος και καμεραμάν on air

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δύο δημοσιογράφους δολοφόνησε χθες το πρωί απολυμένος εργαζόμενος τηλεοπτικού σταθμού της πολιτείας της Βιρτζίνια, την ώρα που πραγματοποιούσαν συνέντευξη σε ζωντανή σύνδεση.

Ο δράστης, ο 41χρονος Βέστερ Φλάναγκαν, έχασε τη ζωή του, ύστερα από καταδίωξη. Ο Φλάναγκαν διέφυγε μετά την πράξη του, προτού εντοπισθεί μερικές ώρες αργότερα από την αστυνομία, η οποία τον κυνηγούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ σε αυτοκινητόδρομο της πολιτείας.

Οι δολοφονίες σημειώθηκαν τα ξημερώματα (τοπική ώρα), την ώρα που τα δύο θύματα, η 24χρονη ρεπόρτερ, Αλισον Πάρκερ και ο 27χρονος κάμεραμαν, Ανταμ Ουόρντ, πραγματοποιούσαν συνέντευξη της προέδρου του εμπορικού συλλόγου της τουριστικής περιοχής, Μπριτζγουότερ Λέικ, με θέμα τη θερινή περίοδο και τις τουριστικές υποδομές. Εν μέσω του ρεπορτάζ, οι τηλεθεατές άκουσαν πυροβολισμούς και είδαν την Πάρκερ να προσπαθεί να καλυφθεί, φωνάζοντας. Η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου τραυματίσθηκε σοβαρά, αν και σύμφωνα με τις αρχές, η ζωή της δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Σε στιγμιότυπο, το οποίο κατέγραψε η κάμερα και προβλήθηκε αργότερα από τον σταθμό, ο 41χρονος δράστης φαίνεται στην άκρη του πλάνου, κρατώντας όπλο.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τέρι Μακόλιφ, παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, συντονίζοντας την αστυνομική επιχείρηση από το κυβερνείο του Ρίτσμοντ. Η πολιτεία της Βιρτζίνια, η οποία συνορεύει με την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον, διαθέτει ιδιαίτερα ανεκτική νομοθεσία σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή και την αγορά όπλων.

Στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ της πολιτείας σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2007 η αιματηρότερη επίθεση από έναν ένοπλο στην ιστορία των ΗΠΑ, με τον φοιτητή Σέουνγκ Χούι Τσο να δολοφονεί 32 συμφοιτητές του πριν αυτοκτονήσει. Ο Τσο, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με αγχωτικό σύνδρομο, είχε προσπαθήσει να αιτιολογήσει την πράξη του σε μανιφέστο που δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο λίγες ώρες πριν από το μακελειό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή