Θεοδωράκης: «Δική τους η κρίση, δικές μας οι λύσεις»

Θεοδωράκης: «Δική τους η κρίση, δικές μας οι λύσεις»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κρίση είναι δική τους, αλλά οι λύσεις θα είναι δικές μας», υποστήριξε χθες ο Στ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το Ποτάμι θα είναι η μεγάλη, θετική έκπληξη αυτών των εκλογών. Στην πρώτη ανοιχτή προεκλογική του συγκέντρωση στο Μουσείο Μπενάκη ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε και το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες, επιτιθέμενος κυρίως στην παραιτηθείσα κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη από τον πρόλογό του προέβη στην καταγγελία ότι «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, στο παραπέντε, διορίζουν συγγενείς και φίλους, τακτοποιούν κομματικές υποχρεώσεις και προσπαθούν να εδραιώσουν το καθεστώς τους», ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ως «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών», με πλήρη επίγνωση των ψεμάτων του από όσους το υποσχέθηκαν.

«Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στην ιστορία του τόπου, λίγους μήνες μετά τη σαρωτική σου επικράτηση, να παραδέχεσαι ότι όλες οι βασικές επιλογές σου ήταν λάθος», είπε σε άλλη αποστροφή του για τον Αλ. Τσίπρα και αναρωτήθηκε ρητορικά πώς είναι δυνατόν να αποκαλεί σήμερα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «λαϊκιστή και επικίνδυνο», όταν εκείνος ήταν που τον Γενάρη τού εμπιστεύτηκε όχι ένα απλό υπουργείο, αλλά αυτό της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Θέλοντας, δε, να καταδείξει ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα συγκροτημένο σχέδιο για τον τόπο, τόνισε ότι ακόμη και το δημοψήφισμα το προκήρυξε γιατί δεν είχε αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, και αγόρασε χρόνο αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οδηγούσε τη χώρα στο χάος. «Εκεί που θα χόρευε η μαντάμ Μέρκελ στο νταούλι μας, παραλίγο να χορέψουμε εμείς τον χορό του Ζαλόγγου», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Τόνισε ακόμη ότι η καταστροφή που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία μόνο τους τελευταίους μήνες είναι ανυπολόγιστη και επικαλέστηκε στοιχεία από το τραπεζικό σύστημα. «Πριν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξία των τραπεζών ήταν 26 δισ., το 55% ήταν του Δημοσίου, δηλαδή είχαμε περιουσία 15-16 δισ. Σήμερα η αξία όλων των τραπεζών είναι 3.5 δισ., δηλαδή το Δημόσιο έχασε 14 δισ.», είπε, καταγγέλλοντας επίσης πλήρη ανικανότητα στο οικονομικό επιτελείο, καθώς «το πρώτο επτάμηνο έχουμε ήδη καταγεγραμμένη υστέρηση εσόδων της τάξεως των 3,9 δισ.».

Κλείνοντας την ομιλία του, χαρακτήρισε το Ποτάμι «το μόνο ανανεωτικό, άφθαρτο κι ανοιχτό Κίνημα που έχει λύσεις και δοκιμασμένα στελέχη στην πραγματική ζωή» και κάλεσε το ακροατήριό του στις 25 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να διαδώσει παντού το κεντρικό σύνθημα του Ποταμιού: «Εμείς ξέρουμε, εμείς μπορούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή