Ερώτηση ΝΔ για συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε offshore

Ερώτηση ΝΔ για συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε offshore

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, σειρά συναρμόδιων για ζητήματα διαφθοράς υπουργών της παραιτηθείσας κυβέρνησης, αλλά και τον υφυπουργό για θέματα κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Χαϊκάλη, κατέθεσαν την Τετάρτη 18 βουλευτές της Ν.Δ., εγείροντας ζήτημα παραβίασης της νομοθεσίας που απαγορεύει τη συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε εξωχώρια εταιρία (offshore).

Με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Ελ. Αυγενάκη οι 18 «γαλάζιοι» υπενθυμίζουν ότι έχουν κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις, αλλά οι απαντήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές.

Και αφού δίνουν ορισμένα στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη τέτοιας εταιρίας με έδρα στην Κύπρο, μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία αποτελεί προτεραιότητα όλων μας».

Υπό το πρίσμα αυτό, ρωτούν: «Σε ποιο σημείο έχει φθάσει ο έλεγχος της υπόθεσης; Υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που συμμετέχει στην προαναφερόμενη εταιρεία;».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή