Παράταση προθεσμίας για δηλώσεις και Ε9

Παράταση προθεσμίας για δηλώσεις και Ε9

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και για έντυπο Ε9 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο η παρεχόμενη διευκόλυνση για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις θα επιφέρει την προσαύξηση κατά 0,73% του φόρου που θα προκύψει εφόσον αυτός καταβληθεί τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα:

1. Νομικά πρόσωπα. Παρατείνεται μέχρι τις 30 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των νομικών προσώπων. Οσα νομικά πρόσωπα αποφασίσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους στο χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 δεν θα υποβληθούν στα αυτοτελή πρόστιμα του άρθρου 54 του ν.4174/13 (100 ευρώ) αλλά θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% του άρθρου 53 του ίδιου νόμου.

2. Φυσικά πρόσωπα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων παραμένει η 30ή Αυγούστου με την πληρωμή του φόρου να πραγματοποιείται την 31η Αυγούστου. Ωστόσο όσα φυσικά πρόσωπα αποφασίσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2015 δεν θα υποβληθούν στα αυτοτελή πρόστιμα του άρθρου 54 του ν.4174/13 (100 ευρώ) αλλά θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% του άρθρου 53 του ίδιου νόμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί το 92% των δηλώσεων.

3. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη παρατείνεται μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή