Βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε σπίτι στην Πτολεμαΐδα

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε σπίτι στην Πτολεμαΐδα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατιωτικό υλικό (τυφέκια, σφαίρες και ιματισμός) βρέθηκε σε σπίτι στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, έπειτα από έρευνα των τοπικών Αρχών Ασφαλείας, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σπίτι είναι σχεδόν ερειπωμένο και οι Αρχές Ασφαλείας οδηγήθηκαν σε αυτό έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν στις τοπικές Αστυνομικές Αρχές. Τα όπλα που βρέθηκαν είναι λειτουργικά, ενώ ο στρατός καλείται να απαντήσει αν έχουν κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή όχι.

Στην οικία βρέθηκαν επίσης εκρηκτικές ύλες και χειροβομβίδες.

Πάντως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος είναι 57 ετών και δηλώνει πως είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στη Λειψία, ανέφερε προς τις Αρχές ότι αγόρασε τα όπλα πριν από 15 με 17 χρόνια, καθώς και ότι είναι συλλέκτης. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ φέρεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο το συμβάν να συνδέεται με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται εάν ο άνδρας έχει διασυνδέσεις με τον ακροδεξιό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή