Εκτός λίστας ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ο Μητρόπουλος

Εκτός λίστας ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ο Μητρόπουλος

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση του κ. Αλ. Τσίπρα αναφορικά με το εάν θα τον συμπεριλάβει ή όχι στα ψηφοδέλτια-λίστες του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χθες πως αναμένει ο Αλ. Μητρόπουλος, δηλώνοντας ότι, αν αποκλειστεί από το να είναι εκ νέου υποψήφιος με την Κουμουνδούρου, θα δημοσιοποιήσει σχέδια και επόμενες κινήσεις του. Η συζήτηση περί την υποψηφιότητα Μητρόπουλου αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της ανακίνησης μιας παλαιάς (1999) φορολογικής του υπόθεσης, εξέλιξη την οποία ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε ως σε βάρος του «πολιτική σκευωρία». Παρουσίασε σειρά εγγράφων από το περιεχόμενο των οποίων, όπως τόνισε, προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν είναι φοροφυγάς όπως επιχειρείται να εμφανιστεί, ενώ από τα λεγόμενά του φάνηκε να επικεντρώνει τις υποψίες του σαν πηγή της «επίθεσης» που δέχεται από κύκλους από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ρωτήθηκε, απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα.

Φορτισμένος από το γεγονός ότι η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής επικαιρότητας, ο κ. Μητρόπουλος, αφού σημείωσε ότι δεν υπάρχει νομικός λόγος, μετά και τα «αποδεικτικά στοιχεία» τα οποία παρουσίασε, προκειμένου να μη συμπεριληφθεί στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι μοναδικός λόγος, τον οποίο θα σεβόταν, θα ήταν η επίκληση των διαφωνιών τις οποίες έχει κατά καιρούς εκφράσει αναφορικά με το περιεχόμενο του μνημονίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες από την Κουμουνδούρου λεγόταν ανεπισήμως πως το πρόβλημα με τον κ. Μητρόπουλο είναι ακριβώς αυτές του οι διαφοροποιήσεις, οι οποίες σε ψηφοφορίες εκφράστηκαν και με το «παρών».

«Σε αυτό τον αγώνα όλοι οι δυνάμενοι μπορούν να προσφέρουν με πνεύμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης, κυρίως των ιδιαιτέρων ευαισθησιών του καθενός μας. Ασφαλώς, κάθε προσωπική φιλοδοξία είναι θεμιτή. Δεν επιτρέπεται όμως σε κανέναν η προσωπική διαβολή, υπόγεια υπονόμευση, η εσπευσμένη ανθρωποθυσία με στρεβλά, παραποιημένα, ατελή ή ψευδή στοιχεία». Τέλος, τόνισε πως για το χρηματικό ποσό για το οποίο εμφανίστηκε ελεγχόμενος έχει προβεί σε επίσημη καταγραφή του στις φορολογικές δηλώσεις του και έχει «διπλοφορολογηθεί» και κατά τη διαδικασία «επαναπατρισμού» των κεφαλαίων που καταβλήθηκαν στην Αγγλία ως αμοιβή του δικηγορικού του γραφείου. «Δεν είμαι φοροφυγάς», επανέλαβε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή