Στο λιμάνι του Πειραιά 2.500 μετανάστες από Σάμο και Μυτιλήνη

Στο λιμάνι του Πειραιά 2.500 μετανάστες από Σάμο και Μυτιλήνη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1, κατέπλευσε στις 08:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.500 μετανάστες από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε χθες 988 μετανάστες από τη Σάμο και 1.512 από τη Μυτιλήνη. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί μέτρα από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Χθες το βράδυ, το καταμαράν «Τera Jet» με σημαία Κύπρου, μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά 1.745 μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ 13 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Χίου. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από το πλοίο «Πελαγίτης» που ειδοποίησε άμεσα το λιμενικό σώμα, το οποίο με δύο σκάφη του περισυνέλεξε σώα 13 άτομα, ενώ ακόμα ένας άνθρωπος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, πιθανότατα νεκρός.

Οι αρχές υπολογίζουν στους περίπου 11.000 τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μυτιλήνη. Περίπου 8.000 εξ αυτών περιμένουν να καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και περίπου 3.000 να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κάποιο από τα πλοία της γραμμής ή τα έκτακτα δρομολόγια πλοίων που πραγματοποιούνται.

Την Κυριακή υπολογίζεται ότι στο νησί έφθασαν περί τους 2.000 νέους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μένουν στους χώρους αποβίβασής τους στο Μόλυβο ή τη Συκαμνιά. Κάποιοι από αυτούς πεζοπορώντας κινούνται στην πόλη της Μυτιλήνης διανύοντας με τα πόδια αποστάσεις περίπου 70 χιλιομέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή