Ισπανία: Πυρκαγιά κατέστρεψε τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Ισπανία: Πυρκαγιά κατέστρεψε τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην κοινότητα Κουαλέντρο της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, καταστρέφοντας τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

"Σύμφωνα με τις τελευταίες προσωρινές εκτιμήσεις, 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης καταστράφηκαν και συνεπώς αυτή είναι η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της χρονιάς στη Γαλικία", υπογράμμισε το τοπικό περιβαλλοντικό συμβούλιο.

Το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας έστειλε εννέα αεροπλάνα στο σημείο αυτό, μεταξύ των οποίων έξι Canadair και δύναμη πυροσβεστών ειδική για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών ως ενισχύσεις.

Χθες αργά το απόγευμα, επτά πυρκαγιές ήταν ακόμα ενεργές στην Ισπανία, από τις οποίες τρεις στη Γαλικία, μία στην Καντάμπρια, μια στην Καστίλη και Λεόν, μια στην Καταλονία και μια στην Εξτρεμαδούρα.

Το ισπανικό υπουργείο παρενέβη επίσης χθες σε δύο πυρκαγιές στην Πορτογαλία, στα σύνορα της βορειοδυτικής επαρχίας Θαμόρα.

Η επαρχία Ουρένσε, όπου βρίσκεται η Κουαλέντρο, είναι η πλέον πληγείσα στην Ισπανία για την περίοδο 2001-2013 με περισσότερα από 1.600.000 στρέμματα να έχουν καεί στα 15 εκατομμύρια στρέμματα στη χώρα, σύμφωνα με το ίδρυμα κοινωνίας των πολιτών CIVIO.

Από την αρχή του έτους, οι δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 650.000 στρέμματα στην Ισπανία. Στις αρχές Ιουλίου, οι φλόγες κατέστρεψαν περισσότερα από 144.000 στρέμματα, κοντά Σαραγόσα, στη βορειοανατολική χώρα. Δεν είχε ξεσπάσει πυρκαγιά αυτού του μεγέθους από το καλοκαίρι του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή