«Μετωπική» Θεοχαρόπουλου – Κουβέλη για τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

«Μετωπική» Θεοχαρόπουλου – Κουβέλη για τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός μας είναι αρμόδια για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου, έχει την ευθύνη της διεύθυνσης του κόμματος και αποφασίζει για το σύνολο της πολιτικής της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, με αφορμή τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δημιουργία δημοκρατικής συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Οι ατομικές πορείες στη συνέχεια είναι σεβαστές αλλά δεν αφορούν την Δημοκρατική Αριστερά», προστίθεται στην ανακοίνωση, που συνεχίζει:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι θα συγκαλέσει συνδιάσκεψη στελεχών και μελών ερήμην των οργάνων του κόμματος. Πράγματι είναι λυπηρές τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ξένες πρακτικές προς την ΔΗΜΑΡ. Δεν τιμούν την ιστορία κανενός. Ο τέως πρόεδρος, παρά την απόφαση του κόμματος, δήλωσε ότι «η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση». Στην Κεντρική Επιτροπή όμως πρότεινε την αναμονή και τη μη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές. Γίνεται φανερό ότι οι ατομικές και προσωπικές στάσεις που επιδιώκουν την προσχώρηση σε οποιονδήποτε φορέα δεν αφορούν τη Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής της αυτονομίας. Είναι πρόδηλη η προσπάθεια δικαιολόγησης ατομικών πολιτικών επιλογών μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα διαδικαστικής φύσεως».

Νωρίτερα, την διαφωνία του με τις κινήσεις της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ στην κατεύθυνση της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε με δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης, προαναγγέλοντας συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος για τον καθορισμό της στάσης τους εν όψει των εκλογών.

Στην δήλωσή του ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για το γεγονός ότι «η Δημοκρατική Αριστερά μετατρέπεται σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς».

«Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος – παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ – υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος», τόνισε και πρόσθεσε:

«Σε όλη την πολιτική διαδρομή μου υπηρέτησα με προσήλωση τη δημοκρατία. Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή