Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μεγάλες εκπλήξεις

Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μεγάλες εκπλήξεις

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα η σύνθεση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές. Στις λίστες της Κουμουνδούρου δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις, καθώς το εκλογικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε συντηρητικά, με λίγα, προσεγμένα ανοίγματα, με αναφορές στον χώρο της Αριστεράς και με αξιοποίηση στελεχών που είχαν μείνει εκτός ψηφοδελτίων στις προηγούμενες εκλογές. Αλλαγές αναμένονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από το οποίο θα φύγουν στελέχη όπως ο κ. Π. Σκουρλέτης, που κατευθύνεται στη Β΄ Αθηνών, και η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, που προορίζεται για την Α΄ Αθηνών. Επαφές για συμμετοχή στο Επικρατείας έχουν γίνει με τους πανεπιστημιακούς Κώστα Βεργόπουλο και Κώστα Δουζίνα. Πολύ πιθανή είναι η συμμετοχή του κ. Θάνου Μικρούτσικου, ενώ συζητήσεις έχουν γίνει με τους κ. Λαοκράτη Βάσση, Σάββα Ρομπόλη, Θανάση Λεβέντη. Οι μόνες μεταγραφές που απασχόλησαν την Κουμουνδούρου ήταν αυτή του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη και της προερχόμενης από τη ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη. Στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα ενταχθούν, επίσης, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Δημήτρης Μάρδας.

Στην Κουμουνδούρου ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της προεκλογικής καμπάνιας και ήδη στον «αέρα» βρίσκονται τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό – Κερδίζουμε το αύριο». Η καμπάνια εστιάζει σε τρεις άξονες: στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου των προηγούμενων επτά μηνών, στην προβολή των πλεονεκτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο να διαπραγματευθεί περισσότερο αποτελεσματικά την υλοποίηση της συμφωνίας και, τέλος, στην ανάδειξη των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο θα παρουσιάσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας αύριο στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, τελικά και παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς, ελήφθη η απόφαση ο κ. Τσίπρας να παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει θα αφορά πρωτοβουλίες για στήριξη των αδυνάτων, σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Επιπλέον, κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής τακτικής είναι η «απάντηση» σε οτιδήποτε λέγεται από την πλευρά της Ν.Δ., είτε με ανακοινώσεις είτε με προσωπικές παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος χθες επιτέθηκε στη Ν.Δ. για τις θέσεις της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τους χειρισμούς της όταν ήταν κυβέρνηση.

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επομένη των εκλογών, μετά και τις σχετικές αναφορές του κ. Τσίπρα προχθές, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε χθες (REAL FM) τη θέση ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να αποκλεισθεί ή να αποτραπεί το σενάριο νέων εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή