ΠΓΔΜ – Ελλάδα 65-85

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ποιοτικά εχέγγυα και η εμπειρία της Εθνικής ομάδας, διέψευσαν τις όποιες αμφισβήτησεις είχαν τα Σκόπια στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και η εύκολη νίκη της ελληνικής ομάδας (85-65) ήταν φυσιολογική απόροια τριών συντελεστών, εκ των οποίων οι δυο ήταν αναμενόμενοι και ο τρίτος αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Πρώτον, η αποτελεσματική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο εξασφάλισε το μίνιμουμ της καλής απόδοσης που είχε η Εθνική ομάδα και στην επίθεση.

Οι διεθνείς έπαιξαν με συγκέντρωση στα αμυντικά καθήκοντα τους και επικράτησαν στα ριμπάουντ (39 έναντι 28), με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσουν από τα τρίποντα των Σκοπιανών που ήταν και ο επιθετικός «μονόδρομος» των αντιπάλων μας, με αποτέλεσμα να προκαλούν ανησυχίες στην Εθνική, μέχρι το 30’ (50-59).

Δευτέρον, η ενίσχυση της θέσης του σέντερ από την παρουσία των Μπουρούση και Κουφού, έδωσαν στην παραγωγικότητα του σκορ, 27 πόντους και κέρδισαν έκαστος ισάριθμα ριμπάουντ (11), ενώ από την θέση του δεύτερου ψηλού, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος σκόρερ και έμοιαζε να είναι… «αναντικατάστατος». Ο τρίτος συντελεστής της ικανοποιητικής εμφάνισης της Εθνικής, ήταν ο Κώστας Σλούκας που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα, με την είσοδο του στο γήπεδο για το δεύτερο δεκάλεπτο και πέτυχε… αθόρυβα εννέα πόντους, χωρίς να αστοχήσει σε τρία σουτ δυο πόντων και ένα τρίποντο, σε διάστημα 13 λεπτών. Η εύρυθμη κυκλοφορία της μπάλας πιστοποιείται από τις 23 ασίστ στις επιθετικές συνεργασίες των διεθνών, ενώ τα λάθη (12) ήταν περιορισμένα.

Το πρόβλημα που παρουσίασε, απροσδόκητα, η Εθνική στον πρώτο αγώνα της για το 39ο Ευρωμπάσκετ, ήταν η μη επιτυχή ολοκλήρωση των αιφνιδιασμών. Είχε τέσσερις εύστοχες καταλήξεις σε εκδήλωση εννέα αιφνιδιασμών και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο (31-38) θα μπορούσε να αυξήσει την διαφορά των 10 πόντων που δημιούργησε στο 7’ (9-19) και να μην απειληθεί από τους Σκοπιανούς που μείωσαν μέχρι τον πόντο (25-26 στο 14’). Ο διψήφιος αριθμός πόντων από τέσσερις παίκτες επιβεβαιώνει τον επιθετικό πλουραλισμό που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη ομάδα, χωρίς να διαθέτει τον κλασσικό σουτέρ και παράλληλα να αποτελεί-προς το παρόν- μειονέκτημα της η αστοχία στα τρίποντα (5/12).

Ο βαθμός δυσκολίας για την Εθνική ομάδα, ανεβαίνει κατακόρυφα στην δεύτερη αγωνιστική του 3ου ομίλου, καθώς αντίπαλος της θα είναι, αύριο (19.00), η γηπεδούχος και αξιόλογη Κροατία. Ουσιαστικά, ο νικητής στο ντέρμπι του ομίλου, θα έχει προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενόψει της τελικής φάσης στην Λίλ.

Δεκάλεπτα: 23-16, 38-31, 59-50, 85-65

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 16 (10 ριμπ.), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 10, Καλάθης 7 (1 τρίπ., 8 ασ.), Περπέρογλου, Σλούκας 9 (1), Καϊμακόγλου 2, Κουφός 11 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 9.

ΠΓΔΜ: Mπρτσκοφ, Ιλιέφσκι 5 (1), Σοκόλοφ, Κοστόσκι 20 (4), Στογιανόφσκι Β. 13 (2), Στογιανόφσκι Ντ. 5 (1), Σιμονόφσκι 6 (2), Μπλαντενόφσκι, Τραϊκόφσκι 6 (2), Γκουρτόσκι 3, Χέντριξ 2, Σαμαρτζίσκι 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή