Κουτσούμπας: Tο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι το μνημόνιο

Κουτσούμπας: Tο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι το μνημόνιο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα του κ. Αλ. Τσίπρα είναι το μνημόνιο, υπογράμμισε χθες ο κ. Δ. Κουτσούμπας, αμέσως μετά την ομιλία του τέως πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Ο κ. Τσίπρας», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «ξέχασε να πει ότι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης είναι ήδη έτοιμος. Περιλαμβάνει το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα και τα οποία τώρα, βέβαια, διεκδικούν μερίδιο στην εφαρμογή του».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, ακόμη, ότι «τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου δεν βελτιώνονται με μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που, όπως ήταν φυσικό, ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσίπρας, ούτε με ασπιρίνες για την ανεργία και τη φτώχεια» και απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους να στηρίξουν το ΚΚΕ «στον δρόμο της συνολικής ανατροπής». Ο γ.γ. του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη. Την Κυριακή θα περιοδεύσει στο Κιλκίς και στην Κατερίνη. Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Κουτσούμπας θα μεταβεί σε σειρά πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, από το ΚΚΕ έγιναν γνωστά τα ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος ανά την Ελλάδα. Ο κ. Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και στη Βοιωτία, ενώ επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τίθεται η τέως γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμπληρώνουν ο καθηγητής Γ. Μαργαρίτης, ο γραμματέας της ΚΝΕ Θ. Χιώνης, η συγγραφέας Ερη Ρίτσου (κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου), ο ηθοποιός Π. Ορκόπουλος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, ο πρώην καλαθοσφαιριστής και προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Κ. Πετρόπουλος και οι κ.κ. Ι. Πρωτούλης, Μαιρήνη Στεφανίδη, Μ. Παπαδόπουλος, Γ. Γκικόπουλος και Ν. Σοφιανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή