Τον Νικηφόρο Διαμαντούρο παρουσίασε επίσημα ο Στ. Θεοδωράκης

Τον Νικηφόρο Διαμαντούρο παρουσίασε επίσημα ο Στ. Θεοδωράκης

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, έναν από τους πιο αξιόλογους και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς της χώρας, πρώην Συνήγορο του Πολίτη και Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο, παρουσίασε επίσημα στα γραφεία του Κινήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ότι η επιλογή του Νικηφόρου Διαμαντούρου είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα ότι «υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα». «Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος» σημείωσε και προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ανθρώπων που προτείνει το Ποτάμι για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

Το Ποτάμι όπως γνωρίζετε αποφάσισε και πρότεινε στον Νικηφόρο Διαμαντούρο να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ήταν μια πρόταση που ήθελα να στείλει ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Το μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Όπως και την προηγούμενη φορά επιλέξαμε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έναν εκλεκτό άνθρωπο της διοίκησης, τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, νομίζω ότι αυτή τη φορά το Ποτάμι στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στα υπόλοιπα κόμματα. Θα πρέπει να προωθήσουν, όσο μπορούν, κάποιες από τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή στο περιθώριο και δεν παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Οφείλω μία απάντηση σε κάποιους που μας ρωτούν πώς προέκυψε αυτή η υποψηφιότητα. Με τον κ. Διαμαντούρο είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ από την εποχή που ήταν Συνήγορος του Πολίτη. Από τη στιγμή που έδινε μια πολύ μεγάλη μάχη για την κοινωνία και για τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων. Από τότε χτίσαμε μια επαφή την οποία διατηρήσαμε όσο καιρό ήταν στην Ευρώπη. Ως Ευρωπαίος διαμεσολαβητής προσπαθούσε, και νομίζω ότι τα κατάφερε, να βάλει τον ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη σε πιο ουσιαστικές ράγες, έξω από τις αδυναμίες που πολλές φορές έχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, Φυσικά μας ενώνει και η πολύ μεγάλη ιστορία της Ευρώπης. Συνεχίσαμε να έχουμε αυτή την επαφή και όλο αυτό το διάστημα να ανταλλάσσουμε απόψεις. Είναι ένας άνθρωπος απ’ αυτούς που συνομιλούσαμε στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαλόγου που έχει το Ποτάμι και τελικά του κάναμε την πρόταση που με χαρά αποδέχθηκε.

Θα συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα να δείχνουμε τους ανθρώπους που μπορούν να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα της χώρας. Τις επόμενες ημέρες θα μάθετε πώς εξελίσσεται και η καμπάνια μας και θα δείτε τους 20 ανθρώπους που έχει το Ποτάμι, μπροστά, στην πρώτη γραμμή. Οι άνθρωποι που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το «παλιό-παλιό πολιτικό» σύστημα και το «παλιό-νέο» πολιτικό σύστημα.

Από την πλευρά του Νικηφόρος Διαμαντούρος δήλωσε: Να ξεκινήσω με κάτι το οποίο δεν είναι παραδοσιακό. Όπως γνωρίζετε, εγώ δεν έχω μπει ποτέ στην πολιτική ζωή. Δεν έχω ποτέ δηλώσει ότι επιθυμώ να μπω στην πολιτική ζωή και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θεοδωράκη που μου δίνει μια ευκαιρία να παραβιάσω την αρχή μου. Όπως σας είπε, τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Παρακολουθώ το Ποτάμι και τις προσπάθειες που κάνει για ανανέωση και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, και το κρίσιμη το χρησιμοποιώ πάρα πολύ συχνά τώρα τελευταία, αλλά εκεί που έχουμε φτάσει, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Ελλάδα και ότι έχουμε όλοι ως άτομα και ως πολίτες ευθύνη να κάνουμε κάτι για να μπορέσουμε να συμβάλουμε. Με αυτό το σκεπτικό όταν ο κ. Θεοδωράκης μου έκανε την πρόταση να συμπεριληφθώ, και τον ευχαριστώ και πάλι, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως επικεφαλής, αποφάσισα να παραβιάσω την αρχή μου και να αποδεχτώ την πρόταση με βάση την αρχή ότι το δημόσιο αξίωμα είναι μια υποχρέωση την οποία έχουν οι πολίτες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και αυτή την υποχρέωση πρέπει να την αναλαμβάνουν σε ειδικές στιγμές. Πιστεύω ότι ζούμε τέτοιες ειδικές στιγμές και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που διαδέχομαι τον κ. Καρκατσούλη ως Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, εκτιμώ πάρα πολύ το έργο του και μου δίνει χαρά να ξέρει ότι τον διαδέχομαι. Θα εργαστούμε μαζί στην κοινή πορεία στο θέμα αυτό.

Σταύρος Θεοδωράκης: Άλλωστε, θα μου επιτρέψετε, να σας πω ότι ο στόχος μας είναι να βγάλουμε δυο βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οπότε θα είστε και εσείς και θα είναι και ο κ. Καρκατσούλης.

Νικηφόρος Διαμαντούρος: Βεβαίως. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γιατί αυτό είναι δεδομένο. Απλώς ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε μέσα από αυτή την διαδικασία να τονίσουμε αυτό το οποίο είπε ο κ. Θεοδωράκης. Θα ήθελα προσωπικά να συμβάλω στη δημιουργία και αυτή τη λύση. Οι λύσεις είναι αυτές θέλουμε να προβάλουμε κι εν πάση περιπτώσει ένας άνθρωπος με το δικό μου το προφίλ που έχει εργαστεί πάρα πολύ είτε ως πανεπιστημιακός, είτε ως συνήγορος του πολίτη της Ελλάδος, είτε της Ευρώπης, εξ ανάγκης έχει μια διαστροφή επαγγελματική. Θέλει να λύνει πράγματα. Αυτό θέλω να κάνω και τον ευχαριστώ πάρα πολύ και το Ποτάμι που μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω. Ευχαριστώ πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή