Εκρυβε σοκαριστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Εκρυβε σοκαριστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες στην Κρήτη 49χρονος Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας πρωτοφανούς σκληρότητας. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier» για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, στην οποία συμμετέχει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο 49χρονος άνδρας εντοπίστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟR για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της έρευνας ανέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας. Εξετάζοντας αυτά τα ίχνη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον 49χρονο σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Οπως αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή του, είχε μεταφέρει και αποκρύψει στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο, εντός των οποίων βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρχαν πορνογραφικά αρχεία με βρέφη ηλικίας μόλις επτά μηνών.

Οπως προέκυψε από την ψηφιακή έρευνα, ο συλληφθείς υπέκλεπτε παράνομα τη σύνδεση γειτονικού σπιτιού για τη λήψη των παράνομων και φρικιαστικών αρχείων. Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, διεξήγαγαν έρευνα στη γειτονική οικία, παρουσία δικαστικής λειτουργού. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η επίμαχη διαδικτυακή σύνδεση, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής της ενοίκου –επίσης αλλοδαπής– στην εξεταζόμενη υπόθεση.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ο 49χρονος Γερμανός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων. Πρόκειται, όπως αποκαλύφθηκε, για σεσημασμένο άτομο, καθώς έχει συλληφθεί και στο παρελθόν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παρόμοια αδικήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή