Μεϊμαράκης: Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία όλων των δυνάμεων

Μεϊμαράκης: Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία όλων των δυνάμεων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία όλων των δυνάμεων μετά τις εκλογές για να λάβουμε τις πρέπουσες αποφάσεις δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον τηλεοπτικό σταθμό Star, και εξέφρασε την βεβαιότητα πως η χώρα θα κυβερνηθεί.

«Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια πορεία μακρόχρονης διαδικασίας αντί να έχουμε κάθε εξάμηνο εκλογές. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά να βρούμε μια πορεία. Η χώρα θα κυβερνηθεί, αλλά πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αιτιολόγησε μάλιστα την πρόθεσή του να απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα λέγοντας ότι «αυτοί ήταν που κυβερνούσαν το τελευταίο διάστημα».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας ενώ έλαβε την υποστήριξη 251 βουλευτών για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους σκεφτόταν να πάει σε εκλογές, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο Τσίπρας έφτασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη κι αντί να το αξιοποιήσει σκεφτόταν πότε θα πάει σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και υπογράμμισε πως οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις διώχνουν τις επενδύσεις και αυξάνουν την ανεργία.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε πως από το 2009 μέχρι σήμερα άλλαξαν επτά πρωθυπουργοί.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανήγγειλε πως αν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα θα προχωρήσει σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με φορείς, επιστήμονες, και ανθρώπους της έρευνας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, και θα συνεχίσει χωρίς καθυστέρηση τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του Αλέξη Τσίπρα από τους εταίρους ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως «ο Τσίπρας έτυχε πολύ καλύτερης συμπεριφοράς από τους ξένους κατά τη διάρκεια του πρώτου 4μηνου της θητείας του και ότι οι δανειστές ήταν αυτοί που τράβηξαν το χαλί από την κυβέρνηση ΝΔ».

Ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια της συνέντευξης ανέφερε ότι «η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει μάθει από τα λάθη της και δεν θα τα επαναλάβει».

Επεσήμανε εξάλλου ότι το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρώπη και είπε ότι η ψήφιση των μέτρων ήταν στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τόνισε τέλος πως «ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον Τσίπρα και ότι η συμφωνία θα ήταν καλύτερη εάν είχε υπογραφεί νωρίτερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή