«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια εν μέσω διαφωνιών στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια εν μέσω διαφωνιών στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εργώδεις συνεδριάσεις τόσο της Κεντρικής Επιτροπής όσο και της επιτροπής ψηφοδελτίων το Σαββατοκύριακο δεν κατάφεραν να απαντήσουν σε όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από ενστάσεις, διαφωνίες, «καραμπόλες». Το αποτέλεσμα ήταν να δοθούν όλα τα ψηφοδέλτια πλην του Επικρατείας, ενώ για τα ψηφοδέλτια της Α΄ και Β΄ Αθηνών δόθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων με αλφαβητική σειρά και όχι ως λίστα, κάτι που θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Οι τελικές αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν σήμερα, σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Λάρισα. Στην Κρήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διατηρήσει την ισχυρή δύναμη που είχε και στις προηγούμενες εκλογές, ενώ η επιλογή της Λάρισας έχει να κάνει με την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να συγκρατήσει τυχόν απώλειες στον αγροτικό κόσμο. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται ότι θα τεθεί επικεφαλής ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, ενώ υπήρξε πρόταση να είναι επικεφαλής ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος, τελικά, θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών. Για το Επικρατείας προορίζονται, επίσης, η κ. Θεανώ Φωτίου και ο κ. Νίκος Κοτζιάς.

Στην Α΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, αλλά και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στη Β΄ Αθηνών, πέραν του κ. Τσακαλώτου, κατεβαίνουν οι Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Ξυδάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρίστος Σπίρτζης και δύο εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα και η τραγουδίστρια Ραλία Χρηστίδου. Στην Α΄ Πειραιά ο Θοδωρής Δρίτσας και ο πανεπιστημιακός Κώστας Δουζίνας, ενώ στη Β΄ Πειραιά «μετακομίζει» ο Δημήτρης Βίτσας. Ο Αριστείδης Μπαλτάς θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αττικής, μετά την απόφαση να μην μπει, τελικά, στις λίστες ο Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αλλά στην έκτη θέση, βρίσκεται η Ράνια Αντωνοπούλου. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Μάρκος Μπόλαρης. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, πρώτος υποψήφιος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με δεύτερο τον Δημήτρη Μάρδα. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία.

Σε γενικές γραμμές, η σειρά των υποψηφίων ορίσθηκε με βάση τις ψήφους που είχαν λάβει στις προηγούμενες εκλογές. Ενστάσεις και προβλήματα ανέκυψαν στις περιοχές που τοποθετήθηκαν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, κυρίως για να καλυφθούν απώλειες προς τη ΛΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή