Ντιμπέιτ αρχηγών και με ελεύθερες τοποθετήσεις

Ντιμπέιτ αρχηγών και με ελεύθερες τοποθετήσεις

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία επιπλέον ενότητα, προκειμένου να υπάρχει ισόρροπη εκπροσώπηση των δημοσιογράφων έναντι των πολιτικών αρχηγών, θα διεξαχθεί, τελικά, σήμερα το βράδυ το debate των κ. Αλ. Τσίπρα, Ευ. Μεϊμαράκη, Π. Λαφαζάνη, Στ. Θεοδωράκη, Δ. Κουτσούμπα, Π. Καμμένου, Φώφης Γεννηματά. Παρά το γεγονός ότι, αρχικά, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τα κόμματα να υπάρξει ένας επιπλέον κύκλος «ελεύθερων ερωτήσεων» προς τους πολιτικούς αρχηγούς, η άρνηση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως τελικό αποτέλεσμα να σπάσει η ενότητα Παιδεία – Υγεία – Διοίκηση – Κοινωνική Πολιτική σε δύο.

Η έναρξη κάθε ενότητας θα γίνεται κάθε φορά από διαφορετικό δημοσιογράφο, ενώ η σειρά τοποθέτησης των αρχηγών θα εναλλάσσεται επίσης από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος προς το τελευταίο και τούμπαλιν. Ετσι, ο κύκλος του debate, στις 21.00, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Π. Χαρίτου, θα ξεκινήσει με την κ. Ολγα Τρέμη (Mega) να ρωτάει τον Αλ. Τσίπρα σχετικά με την οικονομία, θα συνεχιστεί με τον κ. Αντ. Σρόιτερ (Αlpha) για τη διοίκηση και την κοινωνική πολιτική, την κ. Μαρία Χούκλη (ΑNT1) για την ενότητα Παιδεία / Υγεία, την κ. Μάρα Ζαχαρέα (Star) για τη μεταναστευτική πολιτική, την κ. Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) για την εξωτερική πολιτική, ενώ την τελευταία ενότητα, των «ελεύθερων ερωτήσεων», θα ανοίξει ο κ. Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε). Θα ακολουθήσει ένας έβδομος κύκλος τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών και μάλιστα σε δύο γύρους, χωρίς την παρέμβαση των δημοσιογράφων: οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθενός και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον ή άλλους ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί. Ως προς τους χρόνους, που θα δοκιμάσουν δημοσιογράφους και κυρίως πολιτικούς, προβλέπεται ότι στους έξι πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30΄΄ και η απάντηση έως ενάμισι λεπτό, ενώ η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15΄΄ και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30΄΄.

Στον 7ο διπλό κύκλο των αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του ενάμισι λεπτό ανά γύρο.

Οι προετοιμασίες των αρχηγών

Με ζητούμενο, κατ’ αρχήν, την αποφυγή ενός λάθους που θα στοιχίσει εκλογικά, οι επτά πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε εντατικά «φροντιστήρια». Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα, την προετοιμασία έχουν αναλάβει οι Ν. Παππάς, Αγγ. Τσέκερης και Γ. Κυρίτσης, ενώ στο επιτελείο Μεϊμαράκη ρόλο «προπονητών» ανέλαβαν οι Ν. Καραχάλιος, Ανδρ. Παπαμιμίκος, Θ. Αμπατζόγλου, Πηνελόπη Γαβρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή