Εν μέσω εντάσεων ολοκληρώθηκαν οι λίστες ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω εντάσεων ολοκληρώθηκαν οι λίστες ΣΥΡΙΖΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εκπλήξεις, σε σχέση με τις πληροφορίες που είχαν ακουστεί όλες τις προηγούμενες ημέρες, είναι, τελικά, τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για την Επικράτεια και την Α΄ και Β΄ Αθήνας. Η καθυστέρηση στην τελική μορφή των συγκεκριμένων ψηφοδελτίων, δηλαδή στην κατάταξη των υποψηφίων, που θα κρίνει και το ποιοι από αυτούς θα εκλεγούν, εν πολλοίς οφείλεται στον «συνωστισμό» υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών και πρώην υπουργών και στις μεταξύ τους κόντρες για τη σειρά, καθώς στελέχη που δεν ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές μπήκαν σφήνα στην κατάταξη των υποψηφίων με βάση τους σταυρούς που είχαν λάβει. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης δεν υποδέχθηκαν θετικά την πρόταση που έγινε αρχικά να τοποθετηθούν σε ψηφοδέλτια της περιφέρειας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πλήττεται από την αποχώρηση στελεχών που εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα. Ουσιαστικά, πέραν του κ. Αλέξη Τσίπρα, που επέλεξε Λάρισα και Ηράκλειο, μόνο ο κ. Γ. Κατρούγκαλος επέλεξε να είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία. Εκτός ψηφοδελτίων μένει, τελικά, η τέως υπουργός κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία είχε αρχικά ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Αττικής. Σε δήλωσή της επισήμανε ότι η ίδια είχε ζητήσει εξαρχής να μην είναι υποψήφια και ότι είναι δεδομένη η στήριξή της στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ήταν αναμενόμενο, επικεφαλής τοποθετήθηκε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης και ακολουθούν η κ. Θεανώ Φωτίου, ο κ. Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε προηγουμένως αρνηθεί να είναι υποψήφιος στη Βοιωτία, η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο πανεπιστημιακός κ. Κώστας Γαβρόγλου. Αυτοί καταλαμβάνουν τις πρώτες πέντε θέσεις, όσοι και οι βουλευτές που εξέλεξε στο Επικρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο.

Στην Α΄ Αθήνας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει 5 βουλευτές, στην πρώτη θέση της λίστας τοποθετήθηκε ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, πάνω από τους υποψηφίους που είχαν εκλεγεί τον Ιανουάριο. Ακολουθούν οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στην Β΄ Αθήνας τοποθετήθηκε επικεφαλής ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πρόκειται για προσωπική επιθυμία του κ. Τσίπρα, ο οποίος ήθελε να φανεί η εκτίμησή του προς τον τέως υπουργό Οικονομικών για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, αλλά και να κατευνασθούν οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για την απόφαση προσφυγής στις κάλπες από την κίνηση των «53», της οποίας ο κ. Τσακαλώτος είναι στέλεχος. Ακολουθούν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, που μετακινήθηκε από το Επικρατείας, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Τόσκας, επίσης από το Επικρατείας. Σε εκλόγιμη θέση έχει τοποθετηθεί και ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει 19 βουλευτές στην Β΄ Αθήνας. Στη 19η θέση τοποθετήθηκε αυτή τη φορά ο κ. Κώστας Καραχάλιος, στενός συνεργάτης του κ. Κοτζιά, ο οποίος έθεσε πιεστικά θέμα να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις συνεργάτες του και μέλη της κίνησης «Πράττω». Η εκλογή του κ. Καραχάλιου είναι εξαιρετικά αμφίβολη, με βάση τουλάχιστον τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.

Επισυνάπτεται η λίστα με τα ψηφοδέλτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή