Αιχμές Π. Καμμένου κατά Γ. Βαρουφάκη

Αιχμές Π. Καμμένου κατά Γ. Βαρουφάκη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύτατους υπαινιγμούς για τον ρόλο του πρ. υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη άφησε, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Ο Βαρουφάκης μετέφερε σε εμάς την πρόταση Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και σε αντάλλαγμα μια γενναία χρηματοδότηση και μείωση του χρέους. Οταν το άκουσα, στην αρχή είπα ότι ήταν ένα αστείο του Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι είχε πειστεί και ο ίδιος πως αυτή ήταν η λύση. Από την πρόταση Σόιμπλε είχαν να κερδίσουν ο ίδιος ο Σόιμπλε και κάποιες χώρες από τη Βόρεια Ευρώπη. Από αυτήν την πρόταση είχαν να κερδίσουν βέβαια και κάποια funds στην Αμερική, για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης», επεσήμανε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι σε δικές του ερωτήσεις για εναλλακτικά σχέδια έναντι ενός ενδεχόμενου αδιεξόδου, ο τότε υπουργός Οικονομικών απαντούσε με τη… Θεωρία των Παιγνίων, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι οι εταίροι θα καμφθούν. Οι αναφορές του κ. Καμμένου, που δεν συνοδεύθηκαν από κανένα στοιχείο, προχωρούν πέραν των οποιωνδήποτε υπαινιγμών έχουν διατυπωθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον κ. Βαρουφάκη και, προφανώς, εγείρουν σειρά ζητημάτων για τους χειρισμούς της δικομματικής κυβέρνησης συνολικά.

Πάντως, στη συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε να μην αποδέχεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί επιδείνωσαν την εθνική θέση και κατέστησαν τη χώρα αδύναμη έναντι των «εκβιασμών του Σόιμπλε». «Δεν πιστεύω ότι η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις έφερε το τρίτο μνημόνιο. Ηταν προσχεδιασμένο. Ηθελαν την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε. για να μη φτάσουν ποτέ οι ορδές των προσφύγων στην Ευρώπη», είπε, ενώ εξαπέλυσε και νέα επίθεση εναντίον του κ. Ευ. Μεϊμαράκη για το ζήτημα των υποβρυχίων, χωρίς όμως και πάλι να δημοσιοποιήσει σχετικά στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή