Ο Μαρκογιαννάκης αρνείται κάθε εμπλοκή

Ο Μαρκογιαννάκης αρνείται κάθε εμπλοκή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού» με στόχο να «πληγεί η Νέα Δημοκρατία εν όψει των επικείμενων βουλευτών εκλογών» χαρακτήρισε ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης την άσκηση ποινικής δίωξης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος εις βάρος του σε σχέση με τον θάνατο του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος είναι πρώτος στη λίστα της Ν.Δ. στα Χανιά, σε δήλωσή του αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση Γιακουμάκη και αναδεικνύει τη συγκυρία της δημοσιοποίησης της ποινικής δίωξης (ένα 24ωρο μετά την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων και λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες) προκειμένου να στοιχειοθετήσει τη θέση του περί πολιτικών ελατηρίων.

Η πληροφορία για την άσκηση δίωξης προκάλεσε εκνευρισμό και στη Συγγρού, στελέχη της οποίας, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία, σημείωναν προς την «Κ» ως ύποπτη τη συγκυρία της άσκησης της δίωξης «για μια υπόθεση που διερευνάται πολύ καιρό». Στο επιτελείο της Ν.Δ. αναμένουν ότι η εν λόγω υπόθεση θα τύχει εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και, υπό την έννοια αυτή, θα ήταν ιδανικό εάν ο κ. Μαρκογιαννάκης διευκόλυνε, κάτι που δεν συνέβη. «Η ασκηθείσα σε βάρος μου ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πλημμ/κών Ιωαννίνων δεν είναι μια αθώα υπερβολή ή έστω προπετής και επιπόλαια ενέργεια. Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι πρόκειται για μια χονδροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη», επισήμανε ο πρ. βουλευτής και υπουργός στη δήλωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή