Μεϊμαράκης: Πρωθυπουργός του εξηντάευρου ο Τσίπρας

Μεϊμαράκης: Πρωθυπουργός του εξηντάευρου ο Τσίπρας

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου». Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

Οι συγκεντρωμένοι, μέσα και έξω από την αίθουσα, υποδέχθηκαν τον κ. Μεϊμαράκη με χειροκροτήματα και το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

Τι είπε για τις επενδύσεις

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας»,τόνισε και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η Συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για "κούρεμα" του χρέους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.

Οι συγκεντρωμένοι, μέσα και έξω από την αίθουσα, υποδέχθηκαν τον κ. Μεϊμαράκη με χειροκροτήματα και το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

Νέο «άνοιγμα» σε Τσίπρα

Εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, δήλωσε ότι ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, μιας που ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο.

«Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και σχολίασε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 80η ΔΕΘ ότι θα εγκαινιάζει την Έκθεση τα επόμενα οκτώ χρόνια και σημείωσε: «Σημασία έχει να υπάρχει η Ελλάδα και ας έρχεται όποιος είναι πρωθυπουργός να κάνει τα εγκαίνια».

 

Συνάντηση με μεταλλωρύχους

Να επαναλειτουργήσει όπως πρέπει η επένδυση Χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, μόλις γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, δεσμεύτηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων που τον επισκέφθηκαν νωρίτερα και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τους είπε ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα τους επισκέπτονταν ο ίδιος στα μεταλλεία και σημείωσε: «Θέλω, χωρίς να το εκμεταλλεύομαι πολιτικά, να σας δώσω τη γενική μας κατεύθυνση. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων. Και να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση, εμείς θέλουμε να προχωρήσει, θέλουμε να ξεκινήσει. Πολύ περισσότερο αφού υπάρχουν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θεωρούμε αδιανόητο να διώξουμε άλλη μια επένδυση από την Ελλάδα, η οποία φέρνει τόσες θέσεις εργασίας. Όλοι μιλάνε για δουλειές, όλοι λένε ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή και ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί είναι οι επενδύσεις. Και όλοι αυτοί που μιλάνε υπέρ του ανέργου, διώχνουν τις επενδύσεις και αυξάνουν την ανεργία. Αυτό, δυστυχώς, είναι ένα γεγονός το οποίο το ζείτε και εσείς πολύ περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο Έλληνα. Θέλω, λοιπόν, να εκπέμψω το μήνυμα -και σε εσάς και προς όλους- ότι δεν είναι προεκλογική εξαγγελία -γιατί το λέμε χρόνια ότι πιστεύουμε στις επενδύσεις- ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα ξαναλειτουργήσει όπως πρέπει η επένδυση για να φέρει θέσεις εργασίας. Είναι "πιστεύω" μας. Είναι δέσμευσή μας. Και για αυτό ακριβώς σας λέω ότι αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή