Υπό όρους η φιλοξενία προσφύγων στη Βαρσοβία

Υπό όρους η φιλοξενία προσφύγων στη Βαρσοβία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πολωνία μπορεί να δεχτεί να φιλοξενήσει περισσότερους μετανάστες εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορά της, ξεχωρίσει αυτούς που χρειάζονται βοήθεια από τους οικονομικούς μετανάστες και επιτρέψει στη Βαρσοβία να τους ελέγχει για θέματα ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Ράφαλ Τρασκόφσκι.

Ο Τρασκόφσκι, που είναι αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, είπε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη καθώς η προσφυγική κρίση έχει μετατραπεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή. "Εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, είμαστε πρόθυμοι να δείξουμε περισσότερη αλληλεγγύη" φέρεται να είπε ο υφυπουργός στον ιστότοπο tvn24.pl. "Ποιοι είναι οι όροι αυτοί; Θα πρέπει να ασφαλίσουμε στέρεα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, να ξεχωρίσουμε ξεκάθαρα τους οικονομικούς μετανάστες –αποδεχόμενοι αυτούς που είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε– από τους πρόσφυγες που πρέπει να βοηθήσουμε επειδή προσπαθούν να ξεφύγουν από τον θάνατο ή τις διώξεις", είπε.

Σύμφωνα με τον Πολωνό αξιωματούχο, ο τρίτος όρος που θέτει η χώρα του είναι να της δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους για τα πρόσωπα που θα δεχτεί για να αντιμετωπίσει τυχόν απειλές για την ασφάλειά της.Την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός της Πολωνίας Εύα Κόπατς είχε ανακοινώσει ότι η χώρα της εξετάζει το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες από τους 2.000 που είχε δεχτεί αρχικά να υποδεχτεί. Το κοινοβούλιο θα συζητήσει τη μεταναστευτική κρίση σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή