Αρειος Πάγος: Δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Αρειος Πάγος: Δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ζητά με πρόταση της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Aνωτάτου Dικαστηρίου που θα επιληφθεί της υποθέσεως.

Συγκεκριμένα,  η εισαγγελική λειτουργός – μετείχε στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ – προτείνει να δικαστεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και όχι μόνον της παράβασης καθήκοντος που του έχει ήδη απαγγελθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η κατηγορία αυτή αφορά στις καταγγελίες περί διόγκωσης σκόπιμης του ελλείμματος του 2009 η οποία κατά τους καταγγέλοντες – πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ- συνέβαλε στο να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο.

Η υπόθεση για το έλλειμμα και τις τυχόν ευθύνες του κ. Γεωργίου εμφανίζει ως σήμερα περιπετειώδη δικαστική διαδρομή,κατάληξη της οποίας υπήρξε πρόσφατο βούλευμα με το οποίο η κατηγορία για το έλλειμμα έπεσε και έμεινε μόνον εκείνη της παράβασης καθήκοντος.

Με αφορμή την εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, τα πράγματα θα αλλάξουν και η τελική εξέλιξη θα αποφασιστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή