Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο για το Συριακό

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο για το Συριακό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο για την επίλυση του Συριακού ανακοίνωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι.

«Ο πρόεδρος (σσ. Ομπάμα) θεωρεί πως μια συζήτηση των επιτελείων στρατού των δύο χωρών είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για το Συριακό), ανέφερε ο Κέρι προσθέτοντας πως «ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα».

Σκοπός των συνομιλιών με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είναι να βοηθήσει τις δύο χώρες να εξετάσουν τις επιλογές που υπάρχουν πριν καθοριστούν τα επόμενα βήματα για την επίλυση του Συριακού.

Οι βασικοί στόχοι της πολιτικής Ομπάμα δεν θα αλλάξουν όπως είπε ο Κέρι. Αυτοί είναι η εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους και μια πολιτική λύση για τις συγκρούσεις στην χώρα.

Αν και μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ θεωρούσαν πως ο Μπασάρ Αλ Ασάντ θα πρέπει να φύγει άμεσα από την εξουσία, ο Κέρι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρόεδρος της Συρίας – που τυγχάνει της υποστήριξης των Ρώσων- να παραμείνει για σύντομο χρονικό διάστημα στην εξουσία.

«Σκοπός μας παραμένει η εξολόθρευση του ΙΚ και μια πολιτική λύση με σεβασμό στη Συρία. Πιστεύουμε πως αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μακροχρόνια παραμονή του Ασάντ στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κέρι, ενώ επεσήμανε ότι «ψάχνουμε να βρούμε λύσεις που θα έχουν κοινή βάση (με την Ρωσία) αφού σε ζητήματα όπως το Συριακό είναι ξεκάθαρο πως όταν αναζητάς πολιτική λύση πρέπει να συνομιλείς με τις άλλες πλευρές και να βρίσκεις κοινό έδαφος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή