Τσίπρας: Ισχυρή κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα

Τσίπρας: Ισχυρή κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας και νίκης. Όσοι αμφέβαλαν για το ποιος θα είναι ο νικητής, όσοι ταλαντεύονταν πριν από τη κάλπη, σήμερα δεν έχουν πια καμία αμφιβολία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Σύνταγμα όπου πραγματοποιεί την κεντρική του προεκλογική ομιλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά έκανε κάλεσμα στον λαό να πει «όχι» στο παλιό, τονίζοντας ότι «Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης. Και παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία τη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο σύντομο διάστημα της διακυβέρνησής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Με την ίδια αποφασιστικότητα και ορμή που σταθήκαμε όρθιοι τους έξι σκληρούς μήνες της διαπραγμάτευσης, θα σταθούμε όρθιοι και τώρα, συνεχίζοντας τον αγώνα για μια Ελλάδα περήφανη, για μια Ελλάδα κυρίαρχη ξανά, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το λαό. Διαψεύστηκαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στα capital controls και στην περίοδο της διαπραγμάτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με τη πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες. Διαψεύστηκαν. Σχεδίαζαν να μας εξοντώσουν ρίχνοντάς μας στη παγίδα του Grexit. Την αποφύγαμε. Τώρα ελπίζουν να μας εγκλωβίσουν ποντάροντας ότι δε θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την Ευρώπη και τον άνεμο αλλαγής που πνέει «Θέλουμε την Ευρώπη της λιτότητας και της κοινωνικής αναλγησίας; Ή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας;

Και το αποτέλεσμα στις ελληνικές εκλογές θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία. Φανταστείτε το μήνυμα της δικής μας νίκης στις δυνάμεις της αλλαγής της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Και φανταστείτε πόσο σημαντικό θα είναι αν ο έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, από δω και στο εξής δεν είναι μόνος εναντίον πολλών. Αλλά θα έχει μαζί του και τον Πάμπλο από την Ισπανία και τον Τζέρεμι Άνταμς από την Ιρλανδία, έναν προοδευτικό πρωθυπουργό στη Πορτογαλία.

Η μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης, όχι μόνο δε τελείωσε τον Ιούλη, αλλά τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δε παραδίδουμε τα όπλα και συνεχίζουμε για να δρέψουμε όλοι μαζί τους καρπούς που έσπειρε ο αγώνας του ελληνικού λαού».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η παράταξή του θα διαπραγματευτεί για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που δεν έχει εμπλακεί στην διαπλοκή των τελευταίων ετών.

Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είπε ο κ. Τσίπρας και έκλεισε την ομιλία του, ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία, απευθυνόμενος στους νέους , τονίζοντας ότι «το δικό τους πείσμα, τον δικό τους αγώνα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να παλεύουμε» και τους κάλεσε «να μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας. Να πάνε στην κάλπη. Να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Στήριξη από τους Podemos

«Η φιλία είναι κάτι που φαίνεται στις δύσκολες ώρες και σήμερα σας λέω ότι εμείς οι Ποδέμος είμαστε με τον Αλέξη», τόνισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ανεβαίνοντας στο βήμα για να προλογίσει τον Α. Τσίπρα. Παρομοίασε τον πρώην πρωθυπουργό με ένα λιοντάρι που υπερασπίστηκε τον ελληνικό λαό πολεμώντας ενάντια σε δυνατούς γύπες που ήθελαν να κατασπαράξουν την πατρίδα μας. Είπε ότι ποτέ η Ελλάδα δεν είχε έναν υπερασπιστή όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να σημειώσει πως όμως ένα λιοντάρι μόνο του δεν μπορεί να τα βάλει με όλους τους γύπες. «Σήμερα οι γύπες θέλουν να σκοτώσουν τον Αλέξη. Έλληνες μην επιτρέψετε σε αυτούς να σας μετατρέψουν σε κουνέλια, πρέπει να υπερασπιστείτε τη χώρα σας», είπε, για να τονίσει πως την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός λιονταριού και ενός κουνελιού». «Πρέπει», υπογράμμισε, «να επιλέξετε το λιοντάρι για να συνεχίσετε με αποτέλεσμα τις μάχες».

«Την Κυριακή λιοντάρια και λέαινες θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τα παιδιά τους», είπε ο Π. Ιγκλέσιας, για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Μέχρι τη νίκη για πάντα». Ο επικεφαλής των Ποδέμος είπε ότι βλέπει πρόσωπα αξιοπρέπειας στους συγκεντρωμένους και απηύθυνε τον χαιρετισμό του στα ισπανικά, ώστε, όπως είπε, να ακούσουν στο Βερολίνο πώς ακούγονται τα ισπανικά και τα ελληνικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή