Βιογραφία «καίει» τον Ντ. Κάμερον

Βιογραφία «καίει» τον Ντ. Κάμερον

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε να τιτλοφορείται και «Εργα και Ημέρες του Ντέιβιντ Κάμερον» η μη εγκεκριμένη βιογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού που συγκλονίζει τη Γηραιά Αλβιώνα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τον βαθύπλουτο λόρδο Ασκροφτ, ο αρχηγός των Τόρηδων, στα νεανικά του χρόνια όταν φοιτούσε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε συμμετάσχει σε ένα άκρως παράξενο τελετουργικό, που προϋπέθετε και την τοποθέτηση του γεννητικού του οργάνου στο στόμα ενός νεκρού χοίρου.

Αυτά και πολλά άλλα αποκαλύπτονται για τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου που τιτλοφορείται «Λέγε με Ντέιβ», και το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί σε σειρές από τη λαϊκή εφημερίδα Daily Mail, ενώ σύντομα θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο νεαρός Κάμερον ήταν μέλος της κλειστής λέσχης Πιρς Γκάβστον όπου, ως φαίνεται, ακολουθούνταν παράξενα τελετουργικά, ενώ υπήρχε διαρκής και υπέρμετρη ενασχόληση με σεξουαλικά θέματα. Ο λόρδος Ασκροφτ αναφέρει ότι το συμβάν με το νεκρό γουρούνι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τελετής μύησης του Κάμερον στη λέσχη. Μάλιστα, λέγεται ότι το συμβάν το αποκάλυψε στον συγγραφέα βουλευτής και πρώην συμφοιτητής του Βρετανού πρωθυπουργού στην Οξφόρδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι διαθέτει και τα απαραίτητα φωτογραφικά ντοκουμέντα για να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του. Πάντως, παραμένει ασαφές ποια ακριβώς είναι η αλήθεια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέιβιντ Κάμερον ουδέποτε υπήρξε μέλος της εν λόγω λέσχης.

Η περιγραφή αυτή μπορεί να είναι η πιο εντυπωσιακή, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος του βιβλίου, αλλά δεν είναι η μόνη που θα μπορούσε να προκαλέσει ελαφρά ζαλάδα στον Βρετανό πρωθυπουργό. Ο λόρδος Ασκροφτ αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε καπνίσει ινδική κάνναβη στα φοιτητικά του χρόνια, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να προκαλέσει την κατάρρευση του κύρους του, λέγοντας ότι ένας εκ των σχεδιαστών της πολιτικής του Συντηρητικού Κόμματος, ο Λίντον Κρόσμπι, διατυμπανίζει ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας «διαπρεπής ηλίθιος».

Ο λόρδος Ασκροφτ, που στο παρελθόν υπήρξε και σημαντικός δωρητής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, εγκατέλειψε στις αρχές του χρόνου τη Βουλή των Λόρδων και δεν διστάζει να δείξει και την προσωπική του αντιπάθεια προς το αντικείμενο του συγγραφικού του έργου. Μάλιστα, μέσα από τις σελίδες του προλόγου του βιβλίου ξεδιπλώνεται το μίσος που νιώθει, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αθέτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει να τον διορίσει, δηλαδή, σε κάποια «μη ασήμαντη» θέση μετά τις εκλογές του 2010. «Μετά μία δεκαετία που θήτευσα στην κομματική ιεραρχία του Συντηρητικού Κόμματος ως ταμίας και ως αναπληρωτής πρόεδρος και αφού δώρισα στο κόμμα περίπου οκτώ εκατ. στερλίνες (11 εκατ. ευρώ), θεώρησα ότι η θέση που μου προσφέρθηκε, αυτή του υπεύθυνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, δεν μπορούσε παρά να μη γίνει αποδεκτή», λέει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στην 75η θέση στη λίστα των πλουσιότερων κατοίκων της Βρετανίας που δημοσίευσαν οι Sunday Times για το 2015.

Πολλά ερωτήματα, πάντως, γεννιούνται για τον στόχο που εξυπηρετεί αυτή η βιογραφία, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για πράξη πολιτικής αντεκδίκησης λόγω της αθέτησης της υπόσχεσης που του έδωσε ο Κάμερον.

Επί του παρόντος, η εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν πρόκειται με κάποιο σχόλιο να προσδώσει αξία στο βιβλίο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή