Το αποτέλεσμα στην Προεδρία μέσω Κωνσταντοπούλου

Το αποτέλεσμα στην Προεδρία μέσω Κωνσταντοπούλου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικό περιεχόμενο στον τυπικό ρόλο που της αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα, ως προέδρου της διαλυθείσας για τις κάλπες Βουλής και έως την εκλογή του διαδόχου της, επιχειρεί να προσδώσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακόμη και χθες, πρώτη ημέρα μετά την αποτυχία της να επανεκλεγεί έστω απλή βουλευτής, η απερχόμενη πρόεδρος άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν και χωρίς την ένταση που διέκρινε ανάλογες τοποθετήσεις της κατά την προεκλογική περίοδο. «Μέχρι να παραδώσω στον επόμενο πρόεδρο της Βουλής, θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το πολίτευμα» είπε, σημειώνοντας ότι βάσει της ενημέρωσης την οποία είχε από τα μέσα ενημέρωσης, οι διαδικασίες παροχής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον νικητή των εκλογών από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχαν δρομολογηθεί πριν από την τυπική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ίδια προς τον Πρόεδρο (όπως ορίζεται από άρθρο του Συντάγματος). Η σχετική δήλωση έγινε με την ευκαιρία της συναντήσεως που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντ. Μανιτάκη. Ο κ. Μανιτάκης την επισκέφθηκε ακριβώς για να της ανακοινώσει επισήμως το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Η συνταγματική τάξη και η δημοκρατική λειτουργία απαιτούν οι θεσμικοί εκπρόσωποι να υπηρετούν το πολίτευμα. Εγώ με τη σειρά μου θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ανακοινώσω την αποτύπωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή. Ηδη απ’ ό,τι ενημερώθηκα, βέβαια, από τα μέσα ενημέρωσης, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες χωρίς αυτήν την ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μέχρι να παραδώσω στον επόμενο πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το πολίτευμα», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στην κ. Μανιτάκη η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Λίγη ώρα αργότερα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του παρέδωσε τον σχετικό φάκελο.

Συγκαλεί την επιτροπή για το Χρέος

Την Επιτροπή εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, την οποία συγκρότησε με απόφασή της υποστηρίζοντας ότι στόχο έχει τον έλεγχο νομιμότητας του δημόσιου Χρέους, συγκαλεί εκ νέου Τρίτη και Τετάρτη στη Βουλή, η απερχόμενη Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συνεδρίαση αυτή είχε αναγγελθεί από ημερών. Οπως ανακοινώθηκε, η συνεδρίαση θα είναι την Τρίτη κλειστή, ενώ δεν ανακοινώθηκε πότε και πόσες συνεδριάσεις στη συνέχεια θα είναι ανοιχτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή