Πολιτική σταθερότητα θέλουν οι επιχειρηματίες

Πολιτική σταθερότητα θέλουν οι επιχειρηματίες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ελπίδα οι προχθεσινές εκλογές να αποτελέσουν την απαρχή μιας περιόδου πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της κάλπης οι φορείς εκπροσώπησης του επιχειρηματικού κόσμου. «Απαιτείται πολιτική οξυδέρκεια και ρεαλισμός, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα ορθολογικό μείγμα μέτρων που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος. «Να αξιοποιηθεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας η δεύτερη ευκαιρία που έδωσε ο λαός στην κυβέρνηση Τσίπρα», ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Β. Κορκίδης.

«Η ευθύνη που φέρουν τα πολιτικά κόμματα απέναντι στην κοινωνία και την οικονομία είναι πλέον τεράστια. Είναι καιρός να αντιληφθούν ότι η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί υγιείς συνεργασίες, χωρίς ξύλινη γλώσσα και πλήρη απεμπλοκή από πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος που οδήγησαν στα σημερινά οδυνηρά αποτελέσματα. Το μέλλον της χώρας απαιτεί εθνική συνεννόηση και μια ισχυρή κυβέρνηση που θα εγγυηθεί γι’ αυτό», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Π. Ραβάνης. Στην εκτίμηση ότι απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις προχωρά και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου. «Για να επιτύχουν ένα τόσο δύσκολο και σύνθετο έργο σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου καλούνται να αναμετρηθούν, να ξεπεράσουν και να διαγράψουν τον δικό τους κακό τους εαυτό», τόνισε χθες μεταξύ άλλων. Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αλ. Τσίπρα απέστειλε, τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών Ελ. Κούρταλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή