Νεκρός βρέθηκε 32χρονος «δραπέτης» από το Δαφνί

Νεκρός βρέθηκε 32χρονος «δραπέτης» από το Δαφνί

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο περιστατικό που εγείρει ξανά ερωτήματα σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας στη νοσηλεία ασθενών στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί συνέβη προχθές το βράδυ. Ενας 32χρονος ασθενής το «έσκασε» από το Δαφνί και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός κοντά στο Δάσος Χαϊδαρίου. Ο ασθενής εισήλθε στο νοσοκομείο για νοσηλεία την περασμένη Τετάρτη με εισαγγελική εντολή. Μία ημέρα μετά αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του. Κατά τη μεταφορά του από τον θάλαμο στον οποίο νοσηλευόταν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου διέφυγε της προσοχής του προσωπικού και «δραπέτευσε» από το νοσοκομείο. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι ο 32χρονος βρέθηκε νεκρός στο τέρμα της οδού Παπαναστασίου, κοντά στο δάσος Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νοσηλευόμενος έφερε τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αρχικά η έρευνα για το περιστατικό ανατέθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για αυτοκτονία ή ατύχημα, πιθανόν από πτώση από ύψος. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες που το Δαφνί «χάνει» ασθενείς του. Τον περασμένο Μάιο, νοσηλευόμενος δολοφόνησε άλλον ασθενή, ενώ πριν από έναν μήνα τρεις νοσηλευόμενοι έχασαν τη ζωή τους λόγω ασφυξίας από πυρκαγιά που προκάλεσε επικίνδυνος ασθενής σε διπλανό θάλαμο. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Αθ. Δημόπουλος είχε συγκροτήσει επιτροπή με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή