Τσίπρας: Ευήκοα ώτα από ΗΠΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τη στήριξη που παρέσχε η Ουάσιγκτον στις προσπάθειες της Αθήνας όλο το προηγούμενο διάστημα εξήρε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ομογενείς της Νέας Υόρκης, τους οποίους χαρακτήρισε «καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, μια χώρα η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο παγκοσμίως και σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν και το μέλλον του τόπου μας» και τους ευχαρίστησε για τις ακατάπαυστες προσπάθειές τους για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Στη μάχη που έδωσε και δίνει η Ελλάδα υπήρχε μια ανοιχτή συνεργασία με την κυβέρνηση Ομπάμα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι στην Ουάσιγκτον η ελληνική πλευρά βρήκε πολύ πιο ευήκοα ώτα απ’ ό,τι στις Βρυξέλλες, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα έδειξε να κατανοεί την ανάγκη να υπάρξουν κοινωνικά ισορροπημένες πολιτικές και όχι η πλήρης εφαρμογή αυστηρής λιτότητας, ενώ από την αρχή πίεζε για απομείωση του χρέους, το οποίο και οι ΗΠΑ θεωρούν μη βιώσιμο. «O ελληνικός λαός υπήρξε το θύμα επιλογών που οδήγησαν σε σταδιακή άρση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και οδήγησαν στην ανάγκη ενός δανεισμού, που είχε ως συνέπεια την εφαρμογή πολιτικών οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποδυνάμωσαν την παραγωγική βάση και την οικονομία της πατρίδας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να υπάρξει μια πανστρατιά του απανταχού Ελληνισμού για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης.

«Αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα μιας τέτοιας διευθέτησης, αλλά αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε και να τη δώσουμε ενωμένοι όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, μέσα κι έξω από τη χώρα». Σημείωσε πως αξιοποιεί την παρουσία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξει τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας δίκαιης διευθέτησης του ζητήματος του χρέους και να αναζητήσει διεθνή στηρίγματα.

«Ο δικός σας ρόλος ως Ομογένεια είναι εξαιρετικά σημαντικός. Υπάρχει γόνιμο έδαφος και θα θέλαμε τη βοήθειά σας ώστε αυτό το έδαφος να το καλλιεργήσουμε ακόμη περισσότερο, να μπορέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας», ανέφερε. Ο κ. Τσίπρας, επισήμανε επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη όχι μόνο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και να οικοδομήσουμε το πλαίσιο εντός του οποίου θα καταστεί δυνατή η επίλυση εθνικών ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά και πρωτίστως το Κυπριακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή