Ομηροι μετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτώριας

Ομηροι μετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτώριας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυλακισμένους σε διαμέρισμα της πλατείας Βικτωρίας κρατούσε 34 ομοεθνείς του, Αφγανός δουλέμπορος που συνελήφθη την Κυριακή από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Προφασιζόμενος ότι ήθελε να τους παράσχει προσωρινό κατάλυμα, παρέσυρε και φυλάκιζε Αφγανούς μετανάστες σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια απαιτούσε λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Η δράση του αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία θυμάτων σε ένστολο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που περιπολούσε, την Κυριακή, στην πλατεία Βικτωρίας. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και ξέπλυμα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται πέντε ακόμα Αφγανοί συνεργοί του.

Όπως επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από πληροφορίες Αφγανών, που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει από τη Λέσβο στην Αθήνα και κατέλυαν προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας. Το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς εντοπίστηκε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 151.

Στο εσωτερικό του βρέθηκαν 34 ομοεθνείς του, ανάμεσα στους οποίους 5 γυναίκες και 12 ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς με τη συνδρομή των συνεργών του φυλάκιζε τους μετανάστες και ζητούσε χρήματα αφενός για να τους απελευθερώσει και αφετέρου προκειμένου να τους εφοδιάσει με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η διακίνηση των λύτρων γινόταν μέσω του συστήματος μεταφοράς χρημάτων Hawala.

Kατασχέθηκαν χρήματα, τηλέφωνα, κάρτες Ασύλου, ενώ σε μια τηλεφωνική συσκευή βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή