Εμπλοκή Πετρακάκου στην απαγωγή Μαρτίνου

Εμπλοκή Πετρακάκου στην απαγωγή Μαρτίνου

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας οι ενδείξεις ότι ο Γιώργος Πετρακάκος και συνεργοί του βρίσκονται πίσω από την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013. Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από την επεξεργασία των χειρόγραφων σημειώσεων με τα ονόματα επιχειρηματιών – στόχων που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στην αποθήκη-κρησφύγετο του Μαραθώνα.

Aστυνομική πηγή αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες που αφορούν στα υποψήφια θύματα απαγωγών και έχουν αποτυπωθεί στις χειρόγραφες σημειώσεις όπως, για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους, οι διευθύνσεις κατοικίας τους κ.λπ., έχουν συλλεγεί το διάστημα πριν από την απόπειρα απαγωγής του 35χρονου εφοπλιστή, έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας ιδιοκτησίας του στη Βούλα.

Οπως πληροφορείται η «Κ», οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά άτυπες καταθέσεις που κλήθηκαν να δώσουν τις προηγούμενες ημέρες οι επιχειρηματίες – εφοπλιστές που φέρονται να βρέθηκαν στο στόχαστρο των κακοποιών. Τα δεδομένα που προέκυψαν από τη διαδικασία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το όνομα του Κίκου Μαρτίνου βρισκόταν στην επίμαχη λίστα με τα υποψήφια θύματα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Γ. Πετρακάκος και το δίκτυο συνεργών του, στο οποίο μετέχουν ληστές τραπεζών και αντεξουσιαστές, πήραν μέρος στην αποτυχημένη απόπειρα αρπαγής του 35χρονου, σήμερα, εφοπλιστή τον χειμώνα του 2013.

Αστυνομική πηγή εκτίμησε μιλώντας χθες στην «Κ» ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή τα άτομα που στη συνέχεια συγκρότησαν την επονομαζόμενη «ομάδα του Διστόμου» εξαπέλυσαν μπαράζ ένοπλων ληστειών σε τράπεζες για να εξασφαλίσουν χρήματα. Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμος αξιωματικός επεσήμανε ότι οι αρχικές πληροφορίες για τους περίπου 25 επιχειρηματίες που αναφέρονται στο σημειωματάριο του Μαραθώνα προήλθαν από ανοικτές πηγές, όπως, για παράδειγμα, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι σε 3 – 4 περιπτώσεις, οι δράστες είχαν προχωρήσει και σε πολύμηνη, φυσική παρακολούθηση των υποψηφίων θυμάτων, με τη βοήθεια συνεργών τους.

Προς το παρόν πάντως αστυνομικοί διευκρινίζουν ότι πλην των ισχυρών ενδείξεων, δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένα εργαστηριακά ευρήματα που να συσχετίζουν τον Πετρακάκο ή κάποιον άλλο από τους συγκατηγορούμενούς του με την συγκεκριμένη υπόθεση. Το ίδιο επεσήμανε σε δηλώσεις της στην «Κ» και η συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Πετρακάκου κ. Βασιλική Αγγελίδου.

Η κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του γνωστού εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, Κίκου είχε γίνει το απόγευμα της 12ης Δεκεμβρίου 2013 στη Βούλα. Οι πέντε δράστες χρησιμοποιώντας ένα κλειστό βαν Mitsubishi και ένα άσπρο μικρό Citroen είχαν προσπαθήσει να ακινητοποιήσουν τον νεαρό μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα μέτρα μακριά από τα γραφεία της εφοπλιστικής εταιρεία. Το κλειστό φορτηγάκι των απαγωγέων είχε φράξει το δρόμο στον εφοπλιστή, ενώ από το εσωτερικό του είχαν βγει δύο άτομα που σημάδευαν με όπλα το υποψήφιο θύμα τους. Ταυτόχρονα, δύο άλλου συνεργοί τους είχαν προσπαθήσει να εγκλωβίσουν τον 35χρονο κλείνοντάς του το δρόμο με ένα  λευκό Citroen. Ωστόσο, ο νεαρός είχε επιδείξει εντυπωσιακή ψυχραιμία και βάζοντας όπισθεν είχε διεμβολίσει το Citroen και επιστρέψει στα γραφεία της εταιρείας.

Τα δύο αυτοκίνητα των επίδοξων απαγωγέων είχαν βρεθεί καμένα σε κοντινή απόσταση ενώ οι δράστες φέρονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να επιβιβάστηκαν σε τζιπ με κλεμμένες πινακίδες καταφέρνοντας να διαφύγουν. Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις πρόσφατες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ενδέχεται να δώσουν νέα δυναμική στην έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή