Φίλος Π. Φύσσα: «Η επίθεση στο Κερατσίνι ήταν προσχεδιασμένη»

Φίλος Π. Φύσσα: «Η επίθεση στο Κερατσίνι ήταν προσχεδιασμένη»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προσχεδιασμένη ενέργεια και οργανωμένο χτύπημα από Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής μίλησε ο φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του, καταθέτοντας στην πολύκροτη δίκη από την οποία δεν έλειψαν, ούτε και χθες, οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 στη στυγερή δολοφονία Φύσσα, την οποία απέδωσε σε οργανωμένη επίθεση του σκληρού πυρήνα της Χ.Α. στη Νίκαια και διατύπωσε τη θέση ότι έγινε «με άνωθεν εντολή» και την έγκριση του βουλευτή της περιοχής Ιωάννη Λαγού. «Κανείς δεν κινείται ατομικά σε τέτοιες επιθέσεις», είπε ο Παύλος Σεϊρλής, «εκτελούν εντολές και πάντα είναι οπλισμένοι. Τα τάγματα εφόδου που επιτέθηκαν και σ’ εμάς είναι ομάδες που δρουν κατόπιν εντολών. Δεν κινούνταν χωρίς εντολή από τον Λαγό ή κάποιον πιο πάνω, όλα είναι αλυσίδα».

Η επίθεση στο Κερατσίνι «ήταν προσχεδιασμένη», είπε ο μάρτυρας, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου «αν ήθελαν μόνον να τους χτυπήσουν ή και να τους δολοφονήσουν» είπε: «Είχαν όπλα και άρα δεν πήγαιναν για να χαϊδέψουν αυτιά. Οταν έχεις όπλα, πας για κακό».

Το τάγμα εφόδου

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα, που βρέθηκε μαζί του το μοιραίο βράδυ σε καφετέρια όπου πήγαν για να παρακολουθήσουν ένα ματς, κατέθεσε πώς εκδηλώθηκε η επίθεση του τάγματος εφόδου της Χ.Α. και τι ακριβώς έγινε το βράδυ εκείνο. «Εμφανίστηκαν 30 με 40 άτομα, μαυροφορεμένα, κρατούσαν κράνη στα χέρια, ρόπαλα και άρχισαν να μας κυνηγούν. “Ελάτε ρε κότες να σας…”, φώναζαν και τότε δέχθηκα ένα χτύπημα από κράνος στο κεφάλι». Ο μάρτυρας στη συνέχεια περιέγραψε πώς πρόλαβε να κρυφτεί σε μια πιλοτή, ενώ οι οργανωμένοι της Χ.Α. χτένιζαν την περιοχή και πώς ο Παύλος Φύσσας εγκλωβίστηκε από τους επιτιθέμενους για να εμφανιστεί ο Ρουπακιάς και να τον μαχαιρώσει. Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, αναγνώρισε ένα προς ένα τα μέλη της Χ.Α. που ήταν αρχικά στην καφετέρια και στη συνέχεια μετείχαν ενεργά στην επίθεση.

Ο Παύλος Σεϊρλής αναφέρθηκε λεπτομερώς και στην επαφή του με τον Γιώργο Ρουπακιά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου μεταφέρθηκε μετά το αιματηρό επεισόδιο, όταν ακόμη δεν ήταν γνωστό πως ο Παύλος Φύσσας είχε εκπνεύσει στο νοσοκομείο. Εκεί ο Γιώργος Ρουπακιάς, όπως διηγήθηκε, που αρχικά ήταν στον ίδιο θάλαμο με φίλους του Φύσσα, είπε «δεν πιστεύω να νομίζετε ότι είμαι από αυτούς», ενώ μόλις κυκλοφόρησε το νέο για τον θάνατο του Φύσσα ζήτησε αμέσως να τον μεταφέρουν σε άλλο θάλαμο του τμήματος.

Από τη δίκη δεν έλειψαν και χθες οι αντεγκλήσεις, με αποτέλεσμα δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα να αποχωρήσει από την αίθουσα όταν ένας από τους υπερασπιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου τον αποκάλεσε «καραγκιόζη», ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει η δίκη, παρά το ακατάλληλο της αίθουσας, με γρήγορους ρυθμούς, δηλώνοντας πως θα βάλει δικασίμους και απογεύματα και Σάββατα.

Η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, δεν μπόρεσε να συνεχίσει την κατάθεσή της λόγω προβλημάτων υγείας και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο μόλις η υγεία της βελτιωθεί. Η δίκη συνεχίζεται την προσεχή Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή