«Οργανωμένη η επίθεση μελών Χ.Α. κατά Φύσσα»

«Οργανωμένη η επίθεση μελών Χ.Α. κατά Φύσσα»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνθήκες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και η οργανωμένη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι απασχόλησαν και χθες το δικαστήριο στην πολύκροτη δίκη. Την κατάθεσή του συνέχισε ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη του φόνου, Γιώργο Ρουπακιά και έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα.

Ο αστυνομικός Γ. Ρώτας δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων από τους συνηγόρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων αλλά και της πολιτικής αγωγής και επέμεινε και χθες στη θέση που εξέφρασε από την αρχή της κατάθεσής του, ότι η επίθεση των μελών της Χ.Α. στην παρέα των νεαρών, όπου ήταν και ο Παύλος Φύσσας, ήταν οργανωμένη. «Κινούνταν οργανωμένα και σχημάτισα την πεποίθηση ότι ήξεραν πού πήγαιναν», είπε ο μάρτυρας. Ο αστυνομικός δεν άφησε περιθώρια στην κατάθεσή του για αμφισβητήσεις σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του, ξεκαθαρίζοντας ότι «ήταν από χρυσαυγίτες».

Στις ενστάσεις και τις αιτιάσεις που προβλήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης ότι μαύρα ρούχα φορούν κι άλλοι νεαροί, όπως οι χεβιμεταλάδες, ο αστυνομικός ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για τέτοια άτομα και μάλιστα απέρριψε εντελώς την εκδοχή αυτή. Επίσης, απέρριψε τις αιτιάσεις που προβλήθηκαν από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι επέμειναν στην άποψη ότι η αστυνομία δεν επενέβη εγκαίρως, με αποτέλεσμα να αποθρασυνθούν οι επιτιθέμενοι, μέλη της Χ.Α., και να μην αποτραπεί το μοιραίο. «Ημασταν οκτώ και ήταν 50», είπε ο αστυνομικός για να περιγράψει το άνισο της προσπάθειας που κατέβαλαν οι αστυνομικοί στο να αποκρούσουν την επίθεση και να βάλουν τάξη στο χάος που είχε δημιουργηθεί στην περιοχή.

Ο μάρτυρας, αφού περιέγραψε την επίθεση, τη συμπλοκή Φύσσα και Ρουπακιά, αναφέρθηκε στο πώς συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά και βρήκε το μαχαίρι. Προκειμένου να καταστεί η περιγραφή των τραγικών γεγονότων απολύτως κατανοητή σε όλους τους παράγοντες της δίκης, χρησιμοποιήθηκε χάρτης της περιοχής που τοποθετήθηκε σε ειδικό πίνακα, για να μπορεί ο μάρτυρας να περιγράψει πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Μικροένταση προκλήθηκε όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου παρενέβη μόλις συνήγορος υπεράσπισης αποκάλεσε τον Γ. Ρουπακιά «φερόμενο δράστη».

«Κατηγορούμενο για τη δολοφονία θα λέτε», παρατήρησε η κ. Λεπενιώτου, για να προκληθεί αντίδραση από τον συνήγορο του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος είπε πως «οφείλουμε να λέμε κατηγορούμενος και όχι δολοφόνος, αφού υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή