Δώδεκα συλλήψεις για την διπλή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Δώδεκα συλλήψεις για την διπλή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε την Πέμπτη ότι 12 άτομα συνελήφθησαν για αναρτήσεις τους στο Twitter σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 99 διαδηλωτές – κυρίως Κούρδοι.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό την πόλης πριν από την έναρξη πορείας ειρήνης που πραγματοποιούσε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) μαζί με άλλα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Η πορεία ειρήνης είχε προγραμματιστεί με αίτημα τον τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Την Τετάρτη ο Νταβούτογλου δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ορισμένοι από τους υπόπτους για την επίθεση είχαν ζήσει για πολλούς μήνες στη Συρία και μπορεί να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος ή με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή