Συρία: Αεροπορική επιδρομή κατά φάλαγγας του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Αεροπορική επιδρομή κατά φάλαγγας του Ισλαμικού Κράτους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τουλάχιστον 40 νεκρούς τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέρχεται ο απολογισμός αεροπορικού βομβαρδισμού στην κεντρική Συρία, τη νύχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφη βομβάρδισαν φάλαγγα 16 οχημάτων που είχε αναχωρήσει από τη Ράκα και κατευθυνόταν προς την επαρχία Χάμα.

Το Παρατηρητήριο, που διαθέτει τεράστιο δίκτυο πηγών στη Συρία, δεν ήταν μέχρι στιγμής σε θέση να προσδιορίσει την προέλευση των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν την επιδρομή. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντελραχμάν, διαβεβαίωσε ότι δεν ανήκαν στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό.

Απανθρακωμένα πτώματα τζιχαντιστών κείτονται στον τόπο της επιδρομής, πρόσθεσε.

Η συριακή αεροπορία πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές επιδρομές στην περιοχή ανατολικά της πόλης Χάμα, όπου το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί τις θέσεις του.

Η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, πραγματοποιεί από τις 30 Σεπτεμβρίου επιδρομές κατά των δυνάμεων των αντιπάλων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή