Κ. Σαββαΐδου: «Παράνομη η αποπομπή μου»

Κ. Σαββαΐδου: «Παράνομη η αποπομπή μου»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση αποφασίζει την αποπομπή μου, ενώ την ίδια στιγμή μου ζητεί εγγράφως την παροχή παράτασης για την απόδοση άλλου φόρου (ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία). Με τη φράση αυτή ξεκινάει την επιστολή της προς τον Τύπο η γεν. γραμματέας κ. Αικ. Σαββαΐδου, υπογραμμίζοντας ότι «το ίδιο έπραξε και προεκλογικά η κυβέρνηση ζητώντας μου την παράταση του χρόνου απόδοσης και ουσιαστικά την “αναστολή” εφαρμογής του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία». Σημειώνεται ότι με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της παύσης της (όχι της δυνητικής αργίας), μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Οικονομικών της ζήτησε να αποχωρήσει αμέσως από τo γραφείο της!

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

1. Προκαλεί έκπληξη η εμμονή της κυβέρνησης να ισχυρίζεται ότι βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον από μία απόφαση παράτασης προθεσμίας καταβολής φόρου, που αποτελεί πάγια πρακτική της διοίκησης, τη στιγμή που την ίδια πρακτική υιοθετεί και η ίδια κυβέρνηση, όπως έγινε με γραπτή εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού στην υπόθεση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία.

2. Είναι εξοργιστικό, σημειώνει, να κατηγορούμαι ότι με την απόφασή μου «ευνόησα συγκεκριμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον πυρήνα της διαπλοκής». Μάλιστα αναφέρει ότι οι «διαπλεκόμενες» κατά την κυβέρνηση επιχειρήσεις, δηλαδή οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες βαρύνονται με τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, αποτελούν τον κορμό της πραγματικής οικονομίας, απασχολούν χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας και από αυτές εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες για την επιβίωσή τους.

3. Υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου περί δήθεν πρόθεσής της να ευνοήσω συγκεκριμένες επιχειρήσεις συνδεόμενες με τη διαπλοκή προκαταλαμβάνει την απόφαση της δικαιοσύνης και είναι πρωτοφανής και ευθεία παρέμβαση τόσο στην ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ όσο και κυρίως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώ η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η παραπομπή μου στο ακροατήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

4. Για την αποπομπή της αναφέρει ότι δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε δυνητική αργία, που είναι –σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα – απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόωρη λήξη της θητείας του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Για την απόφαση αυτή του υπουργικού συμβουλίου απαιτείται –εκτός από την επίκληση της συνδρομής λόγων δημοσίου συμφέροντος (οι οποίοι εκλείπουν)– να έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή της ακροατήριο, μετά την πάροδο της 10ήμερης προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής κατά του κλητηρίου θεσπίσματος, το οποίο όπως αναφέρει της κοινοποιήθηκε μόλις χθες!

5.  «Στη χώρα αυτή υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν» όπως άλλωστε δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, «οι οποίοι ισχύουν για όλους τους πολίτες της χώρας» καταλήγει κ. Σαββαΐδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή