Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΚΕ το 2014 και πολλές βραβεύσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΚΕ το 2014 και πολλές βραβεύσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πενταετία 2010-2014, στις συνολικές επενδύσεις ύψους 262 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, τα 180 εκατ. ευρώ αφορούσαν άνοιγμα νέων καταστημάτων και τα 82 εκατ. ευρώ ανακαινίσεις καταστημάτων. Μόνο το 2014 επενδύθηκαν σε ανακαινίσεις καταστημάτων 80,5 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά, που δίδονται μέσα από τον Απολογισμό Εταιρικής Ευθύνης 2014 που δημοσίευσε πρόσφατα, επαυξάνουν πολλαπλά τη συμβολή της εταιρείας στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Αφού τα 27 νέα καταστήματα που διεύρυναν το δίκτυο των 308 καταστημάτων σε όλη τη χώρα δημιουργούν όχι μόνο νέες θέσεις εργασίας αλλά και εργασιακές ειδικότητες τεχνικών, μηχανικών, κατασκευαστών, προμηθευτών προϊόντων κ.ά. «Για το 2015 κύριος στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με το επενδυτικό πλάνο που θα αγγίξει περίπου τα 100 εκατ. ευρώ, κυρίως στη Βόρεια και στην Κεντρική Ελλάδα, όπως και στην Κρήτη. Υπολογίζουμε έτσι να προσφέρουμε 1.000-1.500 νέες θέσεις εργασίας». Επιπλέον, το 2014 κατέβαλε 180 εκατ. ευρώ σε εισφορές υπέρ του ελληνικού Δημόσιου, συμβάλλοντας κατά περίπου 1% στο ΑΕΠ, στηρίζοντας έτσι την ελληνική οικονομία. Κόντρα στο ασταθές κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, η ΑΒ Βασιλόπουλος εφάρμοσε με επαυξημένη την ευθύνη της ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας απέναντι στις τρεις βασικές έννοιες: τον «άνθρωπο», τα «προϊόντα», το «περιβάλλον».

Μόνο κατά το 2014 διέθεσε συνολικά το πόσον των 500.000 ευρώ για χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετώπισαν προβλήματα σίτισης και άλλες δυσκολίες. Αυτονόητες και αναμενόμενες λοιπόν και οι εταιρικές διακρίσεις που της απονεμήθηκαν, με ιδιαίτερα ξεχωριστή την τιμητική διάκριση «Η Ελλάδα Μπορεί» στα European Business Awards, ως αναγνώριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο των προγραμμάτων «52 εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», όπως και το «Βελτίωση βιωσιμότητας στόλου και αλιευμάτων» που το υλοποιεί σε συνεργασία με την WWF. Πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο 2015 της απενεμήθη το δεύτερο Χρυσό Βραβείο Responsible Business Awards στην κατηγόρια «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Ανθρωπος» για το πρόγραμμα δωρεάς των κοντόληκτων, αλλά απολύτως ασφαλών, τροφίμων σε τοπικούς φορείς. Στις περισσότερες των επτά δεκαετιών που λειτουργεί η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ευδιάκριτος ο σεβασμός της προς το περιβάλλον. Για πρακτικές και πρωτοβουλίες που ξεχώρισαν στους τομείς της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της απενεμήθη πρόσφατα διπλή διάκριση από τον θεσμό των Responsible Business Awards. Συγκεκριμένα, το Χρυσό Βραβείο στην κατηγόρια «Μακροπρόθεσμη Επένδυση Εθνικής Εμβέλειας» και το Αργυρο Βραβείο στην κατηγόρια «Μακροπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή