Αυξήθηκαν οι μονάδες βιομάζας – βιοαερίου

Αυξήθηκαν οι μονάδες βιομάζας – βιοαερίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές μεταβολές, σε σχέση με τον Αύγουστο, παρουσίασε η συνολική ισχύς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) η ισχύς των αιολικών παρέμεινε σταθερή στα 1.767,07 MW, η ισχύς των μικρών υδροηλεκτρικών στα 223,53 MW και των ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης) στα 100,07 MW.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν οι μονάδες βιομάζας-βιοαερίου, η ισχύς των οποίων αυξήθηκε στα 50,18 MW έναντι 49,19 MW τον περασμένο Αύγουστο. Πτωτικές τάσεις σημειώθηκαν στα φωτοβολταϊκά (φ/β) του διασυνδεδεμένου, σε αντίθεση με αυτά του μη διασυνδεδεμένου (ΜΔΝ) που παρέμειναν σταθερά.

Οπως προκύπτει από το δελτίο του ΛΑΓΗΕ, η συμβολαιοποιημένη ισχύς των φ/β του διασυνδεδεμένου παρέμεινε σταθερή στα 3.082 MW, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς μειώθηκε στα 2.091,97 MW τον Σεπτέμβριο αντί 2.092,06 MW ένα μήνα πριν. Αναφορικά με τα φ/β στέγης του διασυνδεδεμένου, η ισχύς τους διατηρήθηκε αμετάβλητη στα 350,65 MW τον Σεπτέμβριο και αντίστοιχα, η ισχύς των φ/β στέγης του ΜΔΝ παρέμεινε στα 24,34 MW. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φ/β στέγης ήταν η μοναδική τεχνολογία που αύξησε την ισχύ της και τον Αύγουστο, όταν όλες οι άλλες έμειναν στάσιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή