Η αισιοδοξία για τα stress tests ενίσχυσε το Χ.Α.

Η αισιοδοξία για τα stress tests ενίσχυσε το Χ.Α.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πληροφορίες ότι τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι καλύτερα των προσδοκιών και οι εκτιμήσεις ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ανέτρεψαν το αρνητικό ξεκίνημα της αγοράς, που επέστρεψε σε θετικό έδαφος, κλείνοντας με κέρδη 1,30% για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 727,38 μονάδες.

Στις έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις το Χρηματιστήριο ενισχύεται συνολικά σε ποσοστό 6,14%. Η αξία των συναλλαγών προσέγγισε τα 40 εκατ. ευρώ. Πριν διαρρεύσουν οι εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος για μικρότερα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε έως τις 706,92 μονάδες (-1,55%). Αντίθετα, στην αγορά ομολόγων ενέσκηψε ο πειρασμός των ρευστοποιήσεων. Οι ξένοι κυρίως διαχειριστές ομολόγων προχώρησαν σε επιλεκτικές πωλήσεις κρατικών ομολόγων, με συνέπεια να αυξηθούν οι αποδόσεις και να υποχωρήσουν οι τιμές των ομολόγων.

Πιο συγκεριμένα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου λίγο πριν από το κλείσιμο ενισχύθηκε στο 7,65% από 7,55% που ήταν η απόδοση στην έναρξη των συναλλαγών. Αντίστοιχα η χθεσινή τιμή υποχώρησε στα 73,40 λεπτά του ευρώ από 73,80 λεπτά στην αρχή της ημέρας.

Το 5ετές ελληνικό ομόλογο παρουσίασε απόδοση στο 7,60% από 7,25% στο ξεκίνημα της ημέρας και 7,10% που ήταν η απόδοση στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Η ελληνική 3ετία παρουσίασε απόδοση 8,10% λίγο πριν από το κλείσιμο των συναλλαγών έναντι 7,60% που ήταν στην αρχή της ημέρας και 7,30% που ήταν η απόδοση το απόγευμα της Δευτέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή