«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας τα πλοία

«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας τα πλοία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεμένα παραμένουν σήμερα, Δευτέρα, τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία(ΠΝΟ), έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από τις έξι το πρωί. Ωστόσο το πλοίο «Αριάδνη», που είχε αποπλεύσει χθες από τη Μυτιλήνη, αποβίβασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά 1004 πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της ΠΝΟ, που έχει προοπτική κλιμάκωσης, είναι αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική στη Ναυτιλία.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές» ανεφέρει σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή