Ενστολος, μάρτυρας στη δίκη Χ.Α., ζητεί προστασία

Ενστολος, μάρτυρας στη δίκη Χ.Α., ζητεί προστασία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλές κατά του ιδίου και μελών της οικογενείας του κατήγγειλε ότι δέχεται ο αστυνομικός Δημήτρης Κουρετζής, που εξετάστηκε χθες ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, περιγράφοντας τη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο αστυνομικός, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ζήτησε την προστασία του ιδίου και των μελών της οικογενείας του και αποκάλυψε ότι πρόσφατα, λίγες ημέρες πριν καταθέσει στη δίκη δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα. Ο μάρτυρας ήταν εκείνος που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι και με λεπτομέρειες έδωσε το κλίμα που επικράτησε με το φονικό, αλλά και την ψυχική κατάσταση του δράστη. «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, δικός σας είμαι», φέρεται να του είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ ο αστυνομικός, συνεχίζοντας τη διήγηση των τραγικών γεγονότων, ανέφερε ότι όταν ρώτησε τον δράστη της δολοφονίας «τι εννοεί» με τη φράση του «δικός σας είμαι», εκείνος του απάντησε: «Της Χρυσής Αυγής».

Περιέγραψε, μάλιστα, τον Ρουπακιά ως «ήρεμο και νηφάλιο» μετά τη δολοφονία Φύσσα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος σε περίπτωση που είχε καθυστερήσει να φτάσει το περιπολικό της Αμεσης Δράσης, το οποίο του έκλεισε τον δρόμο. «…Είδα τον οδηγό να καπνίζει. Του είπα να σβήσει το τσιγάρο και τον ρώτησα “τι έχει γίνει” και μου απάντησε “δεν ξέρω”». Του ζήτησα να περιμένει και έκανα έλεγχο γύρω από το αυτοκίνητο. Στην πίσω αριστερή ρόδα, βρήκα ένα ματωμένο μαχαίρι.

Ο αστυνομικός κατέθεσε επίσης για τις προσπάθειες της ομάδας ΔΙΑΣ να αντιμετωπίσουν τα μέλη της Χ.Α. που είχαν επιτεθεί στην παρέα του Παύλου Φύσσα, ενώ συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για το θύμα. «Προσπάθησα να δω τι τραύματα έφερε το παιδί και είδα ότι έφερε τραύμα στην καρδιά και κάτω από τη μασχάλη. Είχε τις αισθήσεις του, βόγγαγε και φαινόταν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ηταν κίτρινος σαν λεμόνι και “έφευγε”…».

Και κατά τη χθεσινή κατάθεση στη δίκη δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι έκρυθμες στιγμές, ενώ ο αστυνομικός αναφέρθηκε και στις προσπάθειές του να φθάσει γρήγορα το ασθενοφόρο λέγοντας πως «κάλεσε τουλάχιστον δέκα φορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή