Συλλήψεις Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα

Συλλήψεις Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης για τη σύλληψη και προσαγωγή χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα, που βρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή τον αγώνα Ολυμπιακού – Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 90 προσαγωγές εκ των οποίων οι 49 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από αυτές οι 45 αφορούν Κροάτες και οι τέσσερις Σέρβους. Κατά των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Από τον σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού που στεγάζεται σε τριώροφο κτίσμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προσήχθησαν το μεσημέρι 35 άτομα (Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό που θεωρούνται αδελφοποιημένοι με τον σκληρό πυρήνα των οπαδών του ΠΑΟ) και ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο επιχειρήσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας που έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί. Στην κατοχή των οπαδών βρέθηκαν διάφορα «πολεμοφόδια» όπως και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα τέσσερις Σέρβοι, οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα (είναι αδελφοποιημένοι με τους φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού) έχουν προσαχθεί στην περιοχή του Πειραιά, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ακόμη ένας Σέρβος και τέσσερις Ελληνες προσήχθησαν έπειτα από έφοδο της Αστυνομίας σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί η αστυνομία συνέλαβε στα Τέμπη 41 οπαδούς (Σέρβους και Βόσνιους) οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Μάλιστα, το βράδυ πραγματοποιήθηκε πορεία περίπου 200 οπαδών του Ολυμπιακού στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπήρχε και έντονη κινητικότητα στον σύνδεσμο του ΠΑΟ στην Αλεξάνδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή